Hamarosan kezdetét veszi a 21. Budavári Borfesztivál

Hamarosan kezdetét veszi a 21. Budavári Borfesztivál - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Hamarosan kezdetét veszi a 21. Budavári Borfesztivál

A Budavári Palota udvarain és teraszain e hét szerdájától vasárnapig, azaz szeptember 12-16. között zajló 21. Borfesztivál több mint 200 standján és két színpadán idén is várják a vendégeket, akik a Fesztiváltérképről tájékozódhatnak a borrégiók és a jelen lévő borászok standjainak elhelyezkedéséről, illetve hollétéről.  Az ünnepélyes megnyitót 12-én, szerdán 18 órakor tartják a Savoyai teraszon lévő Nagyszínpadon. A Borfesztivál mind az öt napján este 23 órakor zárják be a kapukat, ennek megfelelően a pénztár 22 óráig tart nyitva.

A belépőjegy, illetve a karszalag ára: 2700 Ft/fő/nap. Ezért cserébe a látogató kap 1 db kristály kóstolópoharat; 1 kényelmes, könnyen használható pohártartó szütyőt; ingyenes belépést a Magyar Nemzeti Galéria és a Budapesti Történeti Múzeum állandó kiállításaira: remek szórakozást a Borfesztivál koncertjein; színvonalas borászati és gasztronómiai kínálatot;  varázslatos kilátást a városra és remek hangulatot Magyarország egyik emblematikus történelmi helyszínén: a Budai Várban. Az egynapos karszalag szabad ki-be járásra jogosít.
12 éves kor alatt a belépés ingyenes, a gyerekeket a szülők a fesztivál mind az öt napján a nyitástól 18 óráig gyermekmegőrzőben hagyhatják.
Az 5 napos jegy ára: 7500 Ft/fő (az érte kapott karszalag mind az 5 napra érvényes) amelyhez egy kóstolópohár, valamint egy pohártartó szütyő is jár. Az elővételben megvásárolt napi jegyet illetve 5 napos bérletet a rendezvény Szent György utcai bejáratánál (Koldus Kapu) lévő pénztársor első pénztárában, valamint a Barokk kapunál az Elővételi Jegybeváltóknál lehet karszalagra cserélni.
A kóstolójegy a Borfesztivál hivatalos fizetőeszköze. A kiállítók standjainál kizárólag ennek ellenében lehet a borokat és ételeket megvásárolni, megkóstolni és elfogyasztani. Egy-egy kóstolásért több kóstolójegyet is kérhetnek a bor vagy az étel értékétől függően. Kóstolójegyek a  fesztivál területén az információs pavilonoknál és a mozgóárusoknál is vásárolhatók.
www.aborfesztival.hu

A Borfesztiválra látogatók a fesztivál ideje alatt személyesen is találkozhatnak az idén júniusban megrendezett 13. VinAgora Nemzetközi  Borversenyen arany és ezüstérmet nyert pincészetek boraival. Azok a borversenyen részt vett hazai pincészetek – amelyeknek nincs önálló standjuk - most a  VinAgora Érmes Borok Házában, a Savoyai teraszon (55-ös stand) mutatják díjat nyer boraikat.

Boregyetem - szeptember 10-11-én
Fiatalság, borosság! A Borfesztivál megnyitását közvetlen megelőző Boregyetemen résztvevők idén az új borászgenerációval és boraikkal ismerkedhetnek. A fesztiválon kiemelt figyelmet kapó fiatalok is fontosnak tartják a fogyasztókkal való kapcsolattartást, valamint a kortársaik meggyőzését, a minőségi borfogyasztást és a borkultúra terjesztését. A fiatal szakemberek a Boregyetem első napján több előadást is tartanak: Témáik:   A XXI. század bikavére és egri csillaga  -  Minden a szőlőben dől el  -  Tokaj: édes mostoha  - és közben belekóstolhatunk boraikba is.

Másnap 11-én Horvátország, a Borfesztivál díszvendége mutatkozik be
Horvát termelők mutatják be - magukkal hozott számos, világszinten is elismert boruk segítségével - a horvát borkultúrát. Az érdeklődők az elmélet mellett Isztria és Dalmácia, valamint Szlavónia, a horvátországi Duna-melléke, illetve a Horvát Felföld borainak világával is megismerkedjenek.

A Boregyetem helyszíne  a Magyarság Házában (I. kerület Szentháromság tér 6.), ahol idén a siketek és nagyothalló borkedvelők egy jeltolmács segítségével sok új információt szerezhetnek a borokkal, borkóstolással kapcsolatban. Az előadások 16-19 óra között hallgathatók meg.

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés