Hétvégén újra Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor- és Pálinkafesztivál Agárdon

Hétvégén újra Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor- és Pálinkafesztivál Agárdon - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

A Velencei-tó hagyományos szezonnyitó fesztiválja idén lenne 15 éves, de 2020-ban a pandémiás helyzet miatt nem rendezték meg, így ezúttal 14. alkalommal - immár korlátozások nélkül - élvezhetjük Agárdon a halakat, vadakat, borokat és pálinkákat április 29. és május 1. között.

A Velencei-tó körüli pincészetek aranyérmes boraikkal, a Destillata-nagydíjas, többszörös nemzeti győztes Agárdi Pálinkafőzde és a régióbeli pálinkafőzdék prémium minőségű termékeikkel csábítják a vendégeket a fesztiválra.

A színpadi programok mellett népi iparművészek bemutatóival és kézműves foglalkozásaival, rég elfeledett mesterségek bemutatójával, meseréttel, gyermek horgászversennyel, futóversennyel, kultúrpajtával, főzőversennyel várják az érdeklődőket - közölték a szervezők.

A Gárdonyi Katlanban emellett fesztiválkupákat rendeznek, a Chernel István Madárvárta madarász programokkal készül, az Agárdi Pálinkafőzdében termelői piaccal, főzdelátogatással és vadas nappal várnak, míg a Velencei-tavi Galériában és a Dinnyési Hagyományőrző Központban kiállításokat tekinthetnek meg a látogatók.Idén is indul autóbuszos kul-túra a Velencei-tó körüli kulturális terekbe, melyen a Gárdonyi Géza Emlékházba, a Vörösmarty Emlékházba, a Halász Kastélyba és a pákozdi Katonai Emlékparkba látogathatunk el.A nagyszínpadi programok pénteken délután négykor kezdődnek a Drumsters dobzenekar show-jával, majd a tó körül élő zenészek formációinak blues, rock és latin zenei koncertjeivel folytatódnak, de szombat este fellép Nagy Feró és a Beatrice is.

A kulturális és gasztronómiai fesztivál programjainak kialakításakor fontos cél volt, hogy a fesztivál vendégei találkozási pontként tekintsenek a rendezvényre, több órát, sőt, napokat töltsenek el Agárdon. A színpadi programokon kívül ezért sok interaktív programelem is szerepel a kínálatban, a kulturális terek programjai pedig gyalogosan, kerékpárral vagy vonattal is elérhetőek a fesztiválközpontból.

Forrás: turizmus.com

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés