A kortárs magyar cukrászatot bemutató sorozatot indított a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátó-ipari Múzeum, és ezzel elkezdődött a kiemelkedő hazai cukrászmesterek munkájának archiválása.

A Cukrászmester magazin főszerkesztője, Vojtek Éva minden hónapban bemutat két mai kiváló szakembert. A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének főtitkára, Selmeczi László és Kiss Imre múzeumigazgató részvételével zajló beszélgetéssorozatot archiválják a múzeum számára, hogy évtizedek múlva is képet kapjanak az akkori látogatók a magyar cukrászat mostani helyzetéről.

A szerdán indult rendezvénysorozat első szereplője a dombóvári Gábor Sándor volt, aki a hagyományos magyar cukrászsütemények mellett teszi le a voksát. Ugyanakkor újít is: díjnyertes alkotása a Magyar Rapszódia bonbon. Dombóvár a Rákóczi-túrós feltalálójának szűkebb pátriája: innen származott Rákóczi János, a legendás, sokszorosan kitüntetett séf és cukrász, akiről e túrós-baracklekváros remeket elnevezték.

Gábor Sándor filmre vette, hogyan készül a hamisítatlan Rákóczi-túrós, amely mára szinte hungarikum lett, hiszen a citromhéj kivételével minden kellék hazai, a morzsalékos túró pedig csak Magyarországon kapható.

Ezután Rimóczi László lajosmizsei grillázsmester mutatta be tudományát. A mákos, a szezámos és diós égetettcukor-remekeket meg is lehetett kóstolni. Ma ismét nagyon divatosak a grillázstorták, főleg esküvőkre, de más ünnepélyes alkalmakra is számosan rendelik – hangzott el.




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés