Ötven séf, ötven történet az idei Gourmet Fesztiválon

Ötven séf, ötven történet az idei Gourmet Fesztiválon - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Ötven séf, ötven történet az idei Gourmet FesztiválonMájus 21. és 24. között az ország legjobb fővárosi és vidéki éttermei, cukrászdái, borászatai, bárjai sorakoznak fel a 10. Electrolux Gourmet Fesztiválon, a már megszokott helyszínen, a Millenárison, a korábbinál is nagyobb területen. A korábbi évek étel- és alapanyag-tematikái után idén a szervezők egy kulcsszót, az „örökséget” választották a fesztivál központi témájának, azzal a céllal, hogy az emblematikus fogásaik mellett a kiállító éttermek séfjei személyes ízeket, ételeket, izgalmas történeteket vegyenek majd elő.

„Úgy gondoltuk, hogy a jubileumi év jó alkalom arra, hogy a kiállító éttermek séfjei saját történeteikkel is gazdagítsák a fesztivált. Az idei témával az ő emlékeikre, szakmai örökségükre koncentrálunk. Reményeim szerint ez minden eddiginél sokszínűbb és különlegesebb fesztiválmenüt eredményez, amely a nagyközönség számára is új élményeket jelent majd” – mondta Nemes Richárd, a rendezvény főszervezője.„Tíz éve azzal a céllal vettük át és újítottuk meg a korábban Budai Gourmet néven elindult fesztivált, hogy minél teljesebb képet adjunk a minőségi gasztronómia látványosan fejlődő világáról. Az elképzelésünk az volt, hogy elérhetőbbé tegyük, közelebb hozzuk a fogyasztókhoz a gasztroforradalom éllovasait, azáltal, hogy végre egy helyen kóstolhassák végig Magyarország legjobb konyháit. Aztán évről évre igyekeztünk mindig tovább fejleszteni a rendezvényt, ennek érdekében például folyamatosan bővítettük a résztvevők körét. Gyakorlatilag mára a Gourmet Fesztivál egy teljes körképet tud nyújtani a hazai gasztrokultúráról” – tette hozzá Gerendai Károly.

Az idei Gourmet-n a séfek szinte együtt töltik a fesztivál négy napját az igényes gasztronómia több tízezer rajongójával, és az éttermeikből és tévéműsorokból ismert ikonok közül a színpadon is bemutatót tartanak olyan sztárok, mint Rácz Jenő, Wolf András, Mizsei János, Bíró Lajos, és az Anyukám mondta éttermet jegyző Dudás testvérek.

A színpadon ezúttal is Mautner Zsófi és Jókuti András lesznek a házigazdák, akik többek között olyan ínyenceket is vendégül látnak, mint Dragomán György író, Hajós András énekes, humorista, Pásztor Anna előadóművész és Sváby András műsorvezető, producer.

A bemutatókon túl workshopok és gyerekfoglalkozások is helyet kapnak a programban, a felnőtteket pedig egy izgalmas új, szabadtéri helyszín, a Tűzhely várja majd, eddig nem tapasztalt közösségi élménnyel.

A Gourmet-nak otthont adó Millenáris idén megújult külsővel és tartalommal várja a fesztivál vendégeit. A 2,5 hektáros parkrésszel, függőhíddal, tóval gazdagodott Millenárison a pihenni és feltöltődni vágyók is megtalálhatják a számításukat, hiszen a kibővített multifunkcionális térben folyamatosan programokkal, előadásokkal várják az érdeklődőket.

Az Electrolux hatodik éve kiemelt támogatója és résztvevője a fesztiválnak, idén újabb szintre lép az együttműködés, immár névadó szponzorként jelenik meg a rangos hazai gasztroeseményen.

 Forrás: turizmus.com

 

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés