Bor, élmény, kaland, felfedezés Szekszárdon

Bor, élmény, kaland, felfedezés Szekszárdon - 5.0 out of 5 based on 2 votes
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Bor, élmény, kaland, felfedezés – augusztus 1-jétől látogatható a különleges kiállítás Szekszárdon a Garay ÉlményPincében

Az utolsó simításokat végzik a szekszárdi Garay ÉlményPincében, amely 2014. augusztus 1-jétől várja a látogatókat. Nem mindennapi élményben lehet része annak, aki belép ebbe az egyedülálló létesítménybe! Több, mint kiállítás, több, mint pince – röviden így jellemezhetnénk az új, interaktív bemutatót, amelynek minden apró részlete a bor, a borkultúra körül forog.

Ki ne lenne szívesen a borok olyan szakértője, amilyen egy képzett sommelier? Ki ne szeretné egyből felismerni a borokban rejlő egyedi illatokat, vagy éppen vendégségben hozzáértő módon értékelni a házigazda nedűjét? Sokan vágynak ilyesmire – márpedig a Szekszárd történelmi belvárosában található, egykori dézsmapincében, a 780 négyzetméteren létrehozott interaktív kiállításon szinte mindent megtudhatunk a borról. Illatkapszulák, gasztrokerék, egyedi borértékelés – és persze az elmaradhatatlan borkóstolás! Olyan ismeretekre is szert tehetünk, amelyeknek későbbi borkalandozásaink során is jó hasznát vehetjük.

Hogy miképpen? Például úgy, hogy speciális illatkapszulák segítségével érzékelhetjük a borokra jellemző egyedi illatokat. Játékos feladat lesz az érzett aroma (lehet az akár a gyümölcsösségre utaló finom illat, vagy akár egy jellegzetes borhiba) beazonosítása, amihez egy információs tábla is segítséget nyújt. Mivel pedig a pince üzemeltetői az illatokat folyamatosan változtatják, egy-egy újabb látogatás alkalmával más-más mintákkal találkozhatunk.

Ugyancsak izgalmas, szórakoztatva tanító elemnek ígérkezik a Garay ÉlményPince gasztrokereke – annak révén megnézhetjük, hogy melyik szekszárdi borfajtához melyik étel illik a legjobban. Ekképpen akár egy többfogásos vacsora összeállításához is kaphatunk segítséget! És a pince természetesen a digitális technikát sem nélkülözheti: a több helyszínen is megtalálható kijelzők segítségével egyszerre több látogató is böngészhet az elektronikus tartalmak között – felfedezhetjük ily módon a szekszárdi borvidék pincéit, vagy kipróbálhatunk akár egy bárki számára használható borbíráló programot is.

 

Ízelítő a kiállítás témáiból:

Rituálék, formaságok a borkóstoláshoz kapcsolódóan
A terroir
Borsor
A borkóstolás szabályai
Bor és csokoládé
Tömegborok
Trendek, divatok
Kézműves borászatok
A fröccs
A bor élettani hatásai
A bor ára és gyűjtése
Borhibák és borbetegségek
Hazai borszőlőfajták és fajtajellegzetességek
Hagyományos pincék és a jövő borászai
Főzés borral - ízharmóniák

E felsorolt lehetőségek, illetve témák természetesen csak ízelítőt jelentenek a számos korszerű és magával ragadó megoldás, illetve kérdéskör közül. Egy biztos: augusztus 1-jétől mindenképp érdemes lesz személyesen megnézni, kipróbálni azokat!

Jöjjön el, próbálja ki Ön is!

„Töltsd pohárba, és csodát látsz!" – Garay ÉlményPince, Szekszárd

Hasznos információk a Garay ÉlményPince látogatásához

Nyitva tartás:

Hétfő:  11:00-18:00

Kedd:    11:00-18:00

Szerda: 11:00-18:00

Csütörtök: 11:00-18:00

Péntek: 11:00-23:00

Szombat: 11:00-23:00

Vasárnap: 10:00-18:00

Bejelentkezés, Információ:

Garay ÉlményPince

7100 Szekszárd, Garay tér 19.

Telefon: +36 20 401 4651

Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Web: www.garaypince.hu

 

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés