Garantált programokkal - tánccal, borral a budavári idegenforgalom fellendítéséért

Garantált programokkal - tánccal, borral a budavári idegenforgalom fellendítéséért - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Garantált programokkal - tánccal, borral a budavári idegenforgalom fellendítéséért

Évek óta probléma, hogy a Világörökséghez tartozó Várnegyedben este hat óra után megszűnik az élet, bezárnak a múzeumok, s a turisták elhagyják a királyi palota környékét. Való igaz, kevés az olyan program, amely ott marasztaná, odacsalogatná a turistákat.
A budavári idegenforgalom fellendítésére érdekében a Palota út és a Dísz tér sarkán található Királyi Borház és Pincemúzeum vezetői megkeresték a Csillagszemű Táncegyüttest és felajánlották, hogy a Borház jó akusztikájú udvarán a nyár folyamán  táncelőadásokkal színesítsék a Vár programkínálatát.
Július 7-én sajtótájékoztatón jelentették be a megállapodás létrejöttét és azt, hogy július 10-től szeptember 19-ig minden szombat és vasárnap délután 5 órai kezdettel „Táncra lábam!” címmel, a Csillagszeműek 45 perces folklórműsorral várják a turistákat. A táncosok között a legfiatalabb 3 éves, és egyszerre 5-6 táncospár uralja a színpadot változatos és látványos táncokkal, szépséges és autentikus népviseletekbe öltözve.
A 17 éve alakult, Magyar Örökség Díjjal, Európa Táncdíjjal, valamint Príma Primissima Díjjal kitüntetett és szinte az egész világot végigtáncolt Csillagszeműek tavaly – a Szent György téri szabadtéri színpadon, amelyet idén veszélyessége miatt  lebontottak - 32 előadást tartottak több mint 3000 néző előtt. Az együttes alapítója és koreográfusa Tímár Sándor, vezetője Tímár Böske. A Borház udvarán és az udvar fölötti galérián esténként egyszerre 250 néző foglalhat helyet. A jegyár 2500 Ft, a diákok és nyugdíjasok 1200 forintért, a gyerekek 14 éves korig pedig ingyen tekinthetik meg az előadást.
A tájékoztatón részt vett Fekete László, a BTH Budapesti Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője is, aki kiemelte, hogy a Budai Vár élettel való megtöltése a cél. Ezt azonban csak nívós műsorokkal, valamint a Várban található múzeumok, kulturális létesítmények, éttermek, szállodák összefogásával lehet megvalósítani.
Ács Zsolt a Királyi Borház és Pincemúzeum kereskedelmi igazgatója a két éve megnyílt kiemelt műemléki helyszínre hívta fel a figyelmet és arra, hogy a vendégek előadás után megtekinthetik az 1500 m2-es pincerendszert és megkóstolhatják a márkás borokat, pezsgőt, vagy pálinkát is.
Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés