A fürdőkultúrát a borral párosítja Nyugat-Dunántúl

A fürdőkultúrát a borral párosítja Nyugat-Dunántúl - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

A fürdőkultúrát a borral párosítja Nyugat-Dunántúl

A nyugat-dunántúli turisztikai régió két kuriózuma, gazdag fürdőkultúrája és minőségi borai összekapcsolásától vár új vendégeket a térségbe a téli szezonban. A lehetőségek bemutatására első ízben rendezték meg a Spa & Wine kiállítást a Budapesti Operettszínházban kedden.

A Nyugat-Dunántúl ebben az évben is a legjobban teljesítő turisztikai régió lett az országban, az első 11 hónapban a vendég- és vendégéjszakaszám egyaránt 10 százalékkal nőtt az előző év hasonló időszakához képest. Ennek okát Tama István regionális marketingigazgató abban látja, hogy felértékelődtek az őszi és a tavaszi pihenések, s ezekben az évszakokban a régió kínálata nagyon erős, gasztronómiai és kulturális fesztiválok sokaságát rendezi. A holtszezonnak számító téli évszakban most két meglévő termék, a bor- és a gyógyturizmus összekapcsolásától várnak új vendégeket. A spa és a bor nyújtotta örömök párosításával testnek és léleknek együtt kínál felüdülést Nyugat-Dunántúl a fagyos hónapokban. Ezt megfejelik az adventi és a szilveszteri, valamint a hagyományos téli gasztronómiai programok, mint például a disznótor.
Az elmúlt évtizedben az osztrák és német vendégek mellett a régió számára felértékelődtek a csehek is, akik a tíz évvel ezelőtti 11-12 ezer vendégéjszakához képet ma már évi 180 ezret adnak. A csehek „megdolgozása” után a Nyugat-dunántúli Regionális Marketing Igazgatóság a jövőben a lengyel piacról szeretne hasonló fejlődést elérni – mondta Tama István. Célul tűzték ki a borturizmus további fejlesztését is, hiszen míg egyes nyugat-európai bortermelő régiókban a borturizmus aránya az értékesítés 30-40-50 százalékát is elérheti, náluk ezt maximum 10 százalékra becsülte a Nyugat-dunántúli Borászati és Borturisztikai Klasztert képviselő Rigler Zsolt a keddi sajtótájékoztatón.
Az első Spa & Wine kiállítás helyszínválasztása nem volt véletlen: a Budapesti Operettszínház ugyanis színpadra állítja a Miss Saigont, melynek premierjét jövő nyáron Sopronban tartják. A városban augusztus 19-én, 20-án és 21-én három alkalommal mutatják be Feke Pál és Dolhai Attila főszereplésével a nagyszabású musicalt az MKB Sportarénával együttműködve, ahol 5800 férőhelyes nézőteret építenek fel – jelentette be Kerényi Miklós Gábor főigazgató. A jegyek árusítását már elkezdték.
Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés