Folytatódik a kézműves sörfőzés térhódítása, amely a fiatalok körében is egyre népszerűbb kulturált borfogyasztással próbálja felvenni a versenyt. A Főzdefesztek ugyanis a jövőben, a vidéki nagyvárosokban is megjelennek.

Forrás: turizmus.com

A 2011-ben alapított Főzdefeszt kísérleti underground sörfesztivál is hozzájárult ahhoz, hogy három év alatt megteremtődött a magyar kézműves sörfőzés kultúrája, ennek következtében hazánkban sosem látott népszerűségnek örvendenek a kisszériás, egyedi ízű, változatos sörfélék.

Ennek egyik jele, hogy több százezer látogatót vonzott szeptemberben a Főzdefeszt + Street Food Show az Andrássy úton, ahol immár több mint ötven standról árulták a magyar kézműves söröket, és a huszonvalahány street food stand mellett a legnépszerűbb food-truckok is feltűntek.

A Főzdefeszt szervezői az Év Sörfőzdéje díjat a miskolci zip’s brewhouse-nak, és a közönség által megszavazott Év Kedvenc Kézműves Söre díjat pedig a Távoli Galaxisnak, azaz készítőjének, Róth Zoltán, sörfőzőnek adták át.

A zip’s brewhouse az elmúlt években példát mutatott söreinek egyenletesen magas minősége révén, és professzionális hozzáállásával, melynek látványos elismerése az áprilisban Kentucky-ban megnyert rangos nemzetközi elismerés, ezért a szakmai zsűri egyöntetűen döntött úgy, hogy a miskolci sörfőzdének adja a 2014-es Év Sörfőzdéje díjat. A zip’s a sörfőzésen kívül sörfőző berendezéseket is gyárt, és ezen a téren nemzetközileg ismert szereplő, Szentpétervártól Miamiig telepít sörfőzdéket. A 2012-ben házi sörként indult Távoli Galaxis tavaly robbant be a köztudatba és azóta is az egyik legszélesebb körben ünnepelt magyar India Pale Ale „fajta”.

A szervezők a díjátadón azt is elmondták, hogy már október 17-18-19-én megrendezik az első szegedi Főzdefesztet, és a 2015-ös évadban több vidéki városban is rendeznek Főzdefeszteket, hogy ne csak a fővárosi közönség élvezhesse ki a hazai sörforradalom áldásait.




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés