Főzdefeszt a Terézvárosban

Főzdefeszt a Terézvárosban - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Főzdefeszt a Terézvárosban

Szeptember 24-25-én Budapesten, a Hegedű és a Király utca sarkán, a Hegedű téren rendezik meg az Első Hazai Kézműves Sörfesztivált, amely a hazai kisüzemi sörfőzés alulértékelt és jórészt ismeretlen termékeit kívánja bemutatni.

A rendezvény időtartamára tíz sörfőzde költözik a Terézvárosba, a hagyományteremtőnek szánt fesztivál idei tematikája a szűretlen sör lesz, ezért a készítők különleges söreiken kívül elhozzák hagyományos pils típusú söreik szűretlen változatát is.
A kétnapos fesztiválon több étterem és gasztroblogger is képviseli majd magát sörkorcsolyákkal, sörfalatokkal. A kézműves sörök iránt érdeklődők bepillantást nyerhetnek a sörgasztronómia titkaiba, a sörmenük, sörvacsorák világába, és a sör-étel párosítások rejtelmeibe.
Közben a színpadon utcazenészek, fővárosi zenekarok, dj-k váltják egymást. A délutáni szakmai program keretében a szakma jeles képviselői vitatják meg a magyar sörfőzés múltját, jelenét, jövőjét.
A fesztiválra Dombóvártól Győrig 10 sörfőző hoz több mint 200 hordó sört. A fesztivált megelőző héten több környékbeli sörözőben – a Szimplában, a Kaledóniában, a Bohémiában – előzetesen meg lehet majd kóstolni a söröket.
A résztvevők: Blonder (Vonyarcvashegy), Rotburger (Pilisvörösvár), Agro-flott (Békésszentandrás), Bauer (Nagykáta),  HBH (Táborfalva), Osterbrau (Domony), Bors Sörfőzde (Győrzámoly) és Kissler Sörfőzde (Dombóvár). További információ: www.fozdefeszt.hu
Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés