Több országos kampánnyal szeretné népszerűsíteni a vidéki életet, hagyományokat és a helyi termékeket 2014-ben a Falusi Vendégasztal Szolgáltatók Egyesülete. A Falusi Íz-lelő Túra pecsétgyűjtő akciót az Utazás kiállításon indították útjára.

A falusi vendégasztal szolgáltató magánszemélyeket és kistermelőket összefogó egyesület elsődleges célja az érdekképviselet mellett a házi ételkészítés hagyományainak és ízeinek bemutatása, a vidéki tájkonyha jellegzetességeinek megőrzése, valamint a helyben termelt alapanyagokból készült élelmiszerek és étkezéssel egybekötött gasztronómia programok értékesítése a turistáknak, látogatóknak a falusi porta, gazdaság helyszínén.

A Falusi Vendégasztal Szolgáltatók Egyesülete (FVSZE) az Utazás kiállításon indította el az egész éven át tartó Falusi Íz-lelő Túra elnevezésű pecsétgyűjtő akcióját, amely könnyed, szórakoztató, hagyományokon alapuló programokra invitálja a belföldi lakosságot – tájékoztatott Gergely Mária, a szervezet elnöke. Gyarapodhat a pecsétek száma a füzetben ajánlott szolgáltatóknál elköltött ízletes ebéd vagy vacsora során, egy-egy tájház érintésével, valamelyik Vidékjáró tematikus nap útba ejtésével vagy vidéki gasztronómiai fesztivál felkeresésével.

A kirándulásra csábító helyszínek változatosak, de mindegyik érdekes és szép tájra vezet, sokszor rejtett értékeket bemutatva. Aki az év során 10 pecsét összegyűjt, értékes ajándékot nyerhet. A pecsétgyűjtő füzet lelőhelyeinek listája elérhető az egyesület www.fvsze.com című honlapján.

A Vidékjáró mozgalom keretében az FVSZE szakmai koordinálásával kerül megrendezésre június 14–15-én a Népi Íz Őrző Napok és Tájjellegű Ételetek Kóstolója, amelynek központi helyszíne a poroszlói Tisza-tavi Ökocentrumban lesz.




 

Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés