Elkelhet a híres magyar borászat

Elkelhet a híres magyar borászat - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Elkelhet a híres magyar borászat

Felszámolója bízik benne, hogy ezúttal, a negyedik pályázaton elkel az egykori Egervin borászata, ennek reményében a borpalackozójával együtt hirdették meg értékesítésre. A készletekkel együtt az összes vagyonelem irányára nettó 1,28 milliárd forint. Az új pályázat iránt kínai befektetők eddig még nem érdeklődtek, csak magyarok.

A borpalackozóval együtt hirdették meg újra eladásra az egykori Egervin borászati üzemét, mivel így nagyobb esély van arra, hogy sikerül értékesíteni. A B+B Borpalackozó Kft. (korábban Bulls Blood Kft.) birtokában lévő töltőüzem telephelye osztatlan közös tulajdonban van a korábban Egervin, 2008 áprilisa óta Integrált Borgazdaság Zrt. (IB) néven működő borászattal - a nagy hírű borvidék egri, Verőszala utcai pincesorán (az 1-3. szám alatt). A telephely korábban az Egervin tulajdona volt. (A borászat tevékenységeit a tulajdonosok racionalizálásra hivatkozva külön társaságokba szervezték.)

Komoly az érdeklődés, bízunk benne, hogy ezúttal érkezik elfogadható ajánlat az IB borászati üzemére, és abban folytatható lesz a szőlőfeldolgozó és bortermelő tevékenység - mondta a Napi Gazdaság Online-nak Szűcs Zoltán, az IB felszámolóbiztosa. Az érdeklődők belföldi, szakmai befektetők, de hogy végül tesznek-e ajánlatot, az majd június 27-én, a pályázati határidő lejártakor derül ki. (Egyik korábbi, februárban kiírt pályázaton kínai befektetők is feltűntek, de most, legalábbis eddig még nem jelentkeztek a felszámolónál.)

Az IB-nek a meghirdetett ingatlanokon és ingóságokon kívül nincs más vagyona, a felszámoló korábban értékesítette - a borokon és eszközökön kívül - a cég verpeléti pincészetét. Az IB felszámolási eljárása 2009 áprilisában indult, a tevékenységet záró mérlegéből kiderül, hogy felszámolását a Raiffeisen Bank kezdeményezte másfél milliárd forintos tartozás miatt. Összesen 35 hitelező nyújtott be követelést az IB-vel szemben mintegy 2,2 milliárd forint értékben.

A palackozó névleges kapacitása évi 15-20 millió palack, a gépsor 54 elemből áll, ezek többségére a jelenlegi bérlőnek elővásárlási joga van. A gépeket jellemzően 1983-ban és 2005-ben állították üzembe, a főbb egységek: palackmosó, palacköblítő-töltő-záró, címkéző, borszűrő tartályok és tároló edények. (Napi Gazdaság)

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés