Budapest - Csernobil futam

Budapest - Csernobil futam - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Téli száguldás és főzés Kelet-Európa ismeretlen pampáin

Az Extrém Szakács, Turóczi Gábor, aki főzött már az Északi-sarkon és számos más "extrém" és jellegzetes helyen - a Kaukázus Rali után részt vesz a hasonló szervezésű Budapest-Csernobil futamon is. A 9 napos, 2009. december 29-én Budapestről startoló autós futam a Románia-Moldávia-Transz Dnyeszteri Köztársaság -Ukrajna útvonalon halad, a turisták számára szinte teljesen ismeretlen 3,500 kilométeren át.

Az Extrém Szakács vélhetően EURÓPA UTOLSÓ KOMMUNISTA államában, a Transz Dnyeszteri Köztársaságban fog PAPRIKÁS CSIRKÉT főzni, hogy újabb jellegzetesen helyen népszerűsítse a magyar kultúrát, és konyhát.

Dióhéjban az útvonalról

A futam 2009. december 29-én indul Budapestről, átszeli az Alföldet, majd belép Románia kastélyokban gazdag földjére, ahol Erdélyben, a Fogarasi Havasokban, Csángóföldön és még számos lélegzetelállító helyen lesznek állomáspontok. Ezután a csapatok Moldova völgyein haladnak tovább, átszelik az el nem ismert Dnyeszteren-túli Köztársaságot (Transznyisztria), amely az utolsó európai kommunista ország, ahol a mai napig Lenin és a sarló-kalapács az úr. Az ukrán sikságokkal is megküzdve 2010. január 6-án érnek célba a bátor kalandorok a fehérorosz határ mellett, az utolsó nap pedig a saját szemükkel láthatják a csernobili nukleáris katasztrófa helyszínét és Pripjaty, a szellemváros hátborzongató elhagyatottságát.
A futamot fergeteges karácsonyi buli zárja egy vadászházban, hiszen a célba érkezés dátuma egybeesik az ortodox karácsony időpontjával. Sokak gyermekkori álma válhat végre valóra: egy évben két Karácsonyt ünnepelni!
A résztvevőknek nemcsak a dermesztő hideggel kell megbirkózniuk, hanem a navigációval és a GPS alapú, ún. geocaching (kincskereső) feladatokkal is, hiszen a futam egyben verseny is, ahol minden csapat célja, hogy minél több pontot szerezve megnyerje a fődíjat. A Budapest-Csernobil Futam győztes csapata egy ingyenes nevezést nyer a 2010-es Mumbai Xpress Autoriksa Ralira, amely egy 2000 kilométeres őrült futam motoros riksákkal Dél-India szívében a monszun idején.

Extrém Főzés és jótékonykodás


Mint minden CEMS rendezvényen, a Budapest-Csernobil futamon is lesz jótékonysági program, melynek célja a futam által érintett területeken egy-egy oktatási, vagy egészségügyi intézmény támogatása.
S végül: ha már extrém túráról beszélünk - nem maradhat el az Extrém Főzés sem, amelyet Turóczi Gábor, az Extrém Szakács visz véghez az út során. Az Extrém Szakács főzött már az Északi-sarkon, a Levegőben, a Góbi-sivatagban, a Lánchíd- és a Sztálin dísztribün tetején, valamint a II. Kaukázus Ralin is egy tankon, mert azt gondolja, hogy ily módon lehet a legjobban megismertetni a magyar kultúrát és a magyar gasztronómiát külföldön. Az étel természetesen a PAPRIKÁS CSIRKE lesz, mely az Extrém Szakács és a Lucullus Baráti Társaság gasztronómiai egyesület védjegyévé vált az elmúlt évek során.

Aki úgy dönt, hogy a Budapest-Csernobil futammal köszönti az újévet, annak garantált kalandban, fergeteges bulikban és a tipikus utazási élményektől eltérő tapasztalatokban lehet része. Kezdődhetne-e jobban az újév, mint egy ilyen élménnyel?

A futamra december 15-ig lehet jelentkezni a rendezvény honlapján:

http://www.budapestchernobylrun.com

További információ (futam)

Pétery Szabolcs
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.budapestchernobylrun.com
+3630 262-6215

További információ (extrém főzés)


Turóczi Gábor
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
http://extremszakacs.bblog.hu
+3620 240-8530

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés