Szerdán nyit a Budavári Borfesztivál

Szerdán nyit a Budavári Borfesztivál - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Szerdán nyit a Budavári Borfesztivál

 

A Müpában tartott nagy sikerű, teltházas Gálakoncerttel vette kezdetét múlt hét pénteken a 20. születésnapját ünneplő Budavári Borfesztivál esemény sorozata. Ezt követően a zenei és táncprodukciók szeptember 7-én folytatódnak és öt napon át zajlanak a fesztiválszínpadon.

Az ünnepélyes megnyitóra szeptember 7-én 17.30 órakor Fazekas Sándor agrárminiszter és Monsieur Renée Roudaut, Franciaország magyarországi Nagykövete közreműködésével kerül sor. Az ezt követő, 19.30-kor kezdődő nyitókoncertet a Csík Zenekar szolgáltatja.
Az öt napon át tartó rendezvényen fellép többek között a Ghymes Együttes, Bognár Szilvia és az Etnoé, a Benkó Dixileand Band, a Hot Jazz Band, az Orosz Zoltán Quartett, az eMeRTon díjas Borbély Műhely, Micheller Myrtill és zenekara, Pál István Szalonna és bandája, a Vivat Bacchus Énekegyüttes, a Bartók Béla Férfikar és Farkas Sándor bárzongorista.

A hagyományokat folytatva szeptember 10. szombat a népzene- és néptáncgála napja. A szüreti felvonuláshoz kapcsolódóan, 13 órakor a Kapisztrán téren ünnepi áldomásra, egy pohár finom Tokaji bor közös elfogyasztására várnak a szervezők minden érdeklődőt és ünnepelni vágyót. A fesztiválszínpadon pedig 15 órától folyamatosan a Bodrog, a Kertész, a Lippentő, a Tanac, a Zalai Táncegyüttes, a Kutyakölykök és az Etnofon Zenei Társulás várják a látogatókat.

A mesterségek bemutatása a Népművészeti Egyesületek Szövetsége közreműködésével történik. A Borfesztivál felé vezető úton, a Szent György utcában népművészek mutatják be elsősorban a borkészítéssel kapcsolatos mesterségeket és a használati tárgyak elkészítésének módját a Borfesztiválra érkezőknek és az érdeklődőnek.

A Budavári Borfesztivál 20. évfordulója apropójából szabadtéri poszter kiállítást rendeznek a fesztivál területén. Felvillannak az elmúlt évtizedek sikeres, emlékezetes kulturális produkciói, hangulatos pillanatai, a visszatekintés és egy kis időutazás élményét kínálva.

Az érdeklődők 2011-ben is ellátogathatnak a VinAgora Tér sátrába, ahol szakemberek segítségével ötven perces turnusokban hat bort kóstolhatnak és bírálhatnak professzionális módszerekkel, így egy órára maguk is borbírává válhatnak. Az öt nap alatt megkóstolt borok közül a résztvevők bírálatai alapján dől el, hogy melyik bor nyeri 2011-ben a „Fesztivál Bora” címet.

A Borfesztivál díszvendége idén Franciaország, ahonnan az alábbi borvidékekről érkeznek borászatok finom boraikkal, hogy bemutatkozzanak a magyar közönségnek: Champagne, Alcase (Elzász),Languedoc, Bordeaux és Val de Loire.

A Borfesztivál ideje alatt lesz borbíráló tréning, Fesztivál bora választás, Kreatív Gyereksarok, pezsgőlovag avatás és születésnapi torta is. Az első 25 ezer vendég meglepetés ajándékot kap, azok a fiatalok pedig akik a fesztivál ideje alatt, szeptember 7-11. között töltik be 20. életévüket ingyen mehetnek be a Borfesztiválra.

A kóstolójegy a Borkiállítás és Vásár hivatalos fizetőeszköze. Ára: 100, illetve 1000 Ft. A Kiállítók standjainál kizárólag ennek ellenében lehet a borokat és ételeket megvásárolni, megkóstolni és elfogyasztani. Egy-egy kóstolóért több kóstolójegyet is kérhetnek a bor vagy az étel értékétől függően. Kóstolójegyek a Borkiállítás és Vásár területén az információs pavilonoknál és a mozgóárusoknál vásárolhatók.

www.aborfesztival.hu
www.facebook/borfesztival.hu

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés