Tizenöt ország 220 borászata több mint 5000 féle bort kínál a 24. Budavári Borfesztiválon, amelyen koncertek, szüreti felvonulás, borkvíz és tematikus kóstolóútvonalak is várják a közönséget szerdától vasárnapig a budai Vár teraszain.

Forrás: turizmus.com

Magyarország legnagyobb borszakmai rendezvényén a magyar borászok színe-java kínálja kóstolásra legszebb borait, de a hazai tételek mellett számos külföldi borral is találkozhat a közönség - közölték az MTI-vel a szervezők, hozzátéve, hogy a kínálatban ott lesznek a magyarországi és a rangos nemzetközi versenyeken érmeket, díjakat nyert borok és készítőik, akik szívesen beszélgetnek a borkedvelőkkel.

Mint kiemelték, az idei Borfesztivál a játékosság jegyében zajlik, hiszen a látogatók kvízjátékok segítségével tesztelhetik boros tudásukat, részt vehetnek az Év Fesztiválbora szavazáson, ajánlott útvonalak segítségével felfedezhetik a magyar szőlőfajtákból készült borokat és értékes nyereményekkel gazdagodhatnak.
Pár Borpár címmel tartanak szerdán és csütörtökön szakmai kóstoló délutánokat, melyeken az előre meghirdetett borpárok kóstoltatásával a borászok szakmai érdekességeket mutatnak meg.

A Taste of Hungary elnevezésű szakmai programmal - szigorúan válogatott tételeken keresztül - a magyar borok sokszínűségére, a helyi szőlőfajták és hazai borstílusok sajátosságaira hívják fel a figyelmet. A rendezvényen kiállító 220 borászat az ország összes termőhelyét és szinte összes szőlőfajtáját lefedi, ebben a kínálatban segítenek eligazodni a tematikusan kialakított kóstoló útvonalak, melyeken keresztül a hazai szőlőfajtákból készített borokat és különlegességeket ismerhetik meg a vendégek.

A Fesztiválszínpadon szerdától szombatig koncertet ad mások mellett a Maszkura és a Tücsökraj, a Cimbaliband, Herczku Ági és a Banda, a Sárik Péter Trió és Micheller, valamint a Group'N'Swing, majd az utolsó napon a népzenéé és a néptáncé lesz a főszerep: fellép a Kertész Táncegylet, a Lippentő Táncegyüttes, a Gödöllő Táncegyüttes, az este zárásaként pedig Pál István Szalonna és Bandája ad koncertet.

A budai Vár utcáin vasárnap 13 órától szüreti felvonulás csatlakozik a népzenei programhoz. A menetet a borrégiókból érkező, egyedi népviseletben pompázó néptánc- és hagyományőrző együttesek, Magyarország borvidékeinek elöljárói, borrendjeinek, borbarát egyesületeinek tagjai alkotják.

A hagyományos jótékonysági borárverésen befolyó összeget idén a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a fogyatékossággal élő, megváltozott munkaképességű emberek munkahelyteremtésére fordítja.

A borfesztivál a kisgyermekes családokat szombaton és vasárnap 12-18 óra között kézműves foglalkozással várja az Oroszlános udvarban. A környezettudatosság jegyében a foglalkozások középpontjában a parafa dugók úrjrafelhasználása áll, a gyermekek különböző játékokat, ajándékokat és díszeket készíthetnek, de lesz ingyenes arcfestés is.

A Borfesztiválon idén is lesz ingyenes internet, amelyen keresztül a rendezvény honlapjának (www.aborfesztival.hu) mobilra optimalizált változata is elérhető, így a látogatók könnyedén elérhetik a rendezvény térképét, a kiállítók adatait, elérhetőségeit, a színpadi műsorokat és más fontos információkat.




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés