Borútlevél Dél-Dunántúlon

Borútlevél Dél-Dunántúlon - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Borútlevél Dél-Dunántúlon

Olcsóbban borozgatni, ebédelni, szálláshoz jutni az idei nyáron - ezt kínálja a „Borútra fel!” akció keretében a dél-dunántúli régió hat borútja, köztük Baranyából a villányi, a mohács-bólyi és a pécsi, Tolnából a szekszárdi és tolnai, Somogyból pedig a dél-balatoni. Az uniós szabvány szerint minősített, szőlőfürtökkel jelölt pincészetek, éttermek, szállások azért is biztosítják a kedvezményt, merthogy nekik is megéri. Ezt mondja Tiffán Ede neves villányi borász is, aki a helyi borút alapító elnöke volt, s aki szerint sokkal nagyobb a haszon a nedűt helyben kimérve eladni, hozzá ételt és szállást biztosítva. Ráadásul egyetlen nyitott pinceajtó nem ér semmit, három már valami, Villány pedig akkor nyerte meg az első csatát, amikor először egyszerre tárt kaput az egész pincesor. Merthogy a vendég, a bortúrára vállalkozó szereti a választékot.
Alackerné Vincze Katalin, a Pannon Borrégió menedzsere szerint sikerült példa nélkül álló összefogással immáron másodszor megszervezni a „borutazást”, amely nemcsak a kedvezményes árakat kínálja, hanem a turisták között októberben megannyi nyereményt is kisorsolnak.
A látogatók az akció keretében többek között válogathatnak márkás palackok között, vagy nyerhetnek exkluzív borwellness-hétvégét. Nem kell hozzá más, mint egy speciális borútlevél kiváltása egy honlapról (www.borutrafel.hu) vagy a helyszínek bármelyikén. Ebbe aztán egységes matricák kerülnek. Ha legalább két borútról hat matrica összejön, részt vehet az illető a sorsoláson. A program összekapcsolója a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség, az ötlet a borrégió egyik tanácskozásának szünetében pattant ki. (www.bama.hu)
Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés