Jövő héten ismét Borszerda!

Jövő héten ismét Borszerda! - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

A nagy nyári szabadságok lezárásaképpen érdemes lesz egy jó vacsorát elkölteni jövő héten a Borszerda-programhoz csatlakozó éttermek valamelyikében. Ezek az éttermek szerdán féláron adják a jóféle magyar bort, és egy részük külön erre az alkalomra borszerdai menüt is összeállít, minden fogáshoz a hozzá legjobban illő könnyű fehérbort vagy rozét kínálva.
Augusztus 25-e ismét Borszerda. A programhoz csatlakozó éttermek ilyenkor féláron adják a minőségi magyar borokat, és meghívják az ebéd- vagy vacsoravendégeket egy pohárkára a ház borából. Az idei négy Borszerda közül ez a második – az első a magyar fajták köré szerveződött, a mostani pedig a könnyű fehérborokra és a nyár slágerének számító rozékra épül. Ősszel a könnyű vörösborok és a testes fehérek kerülnek terítékre, télen pedig karácsonyi kóstolóval lepik majd meg vendégeiket az éttermek.
Ezekhez a borokhoz álmodtak ételkölteményeket azok a séfek is, akik úgy döntöttek, hogy részt vesznek a Borszerda menüversenyében. A www.borszerda.hu oldalon máris megtalálhatók azok a menük, amelyeket a szakácsok találtak ki, és amelyeket a borszerdán egy-egy bor társaságában kínálnak a vendégeknek. A beküldött menük közül egy héttagú szakmai zsűri választja ki a legjobbakat, amelyeket a Borszerda csapata külön is a vendégek figyelmébe ajánl. A verseny szabályzata szerint az ebéd- és vacsoramenüket a Borszerda napján azon az áron kell kínálni, amit a pályázó a menü leadásakor megjelölt.
Borszerdán nemcsak éttermek, hanem kis- és nagykereskedések is kínálnak kedvezményesen borokat a vásárlóknak. A regisztrált kereskedők – akik ugyancsak megtalálhatók a  www.borszerda.hu honlapon – jellemzően 10–20 százalékot engednek áraikból ezen a napon. A Borszerda csapata arról is gondoskodott, hogy az ebédről vagy vacsoráról hazatérőket a Főtaxi kedvezményes tarifával szállítsa el: a borszerdázás után hazatérőknek csupán annyit kell megtenniük, hogy a taxi rendelésekor a 267-es számot is beütik vagy bemondják a diszpécsernek.

További információk:
T. Reibach Orsolya projektvezető
ISSUES Management Tanácsadó Kft.
1075 Budapest, Madách tér 7.
Telefon: 1 317 4732, 1 328 0680
Mobil: 20 520 1736
Fax: 1 799 0099
www.issues.hu

A menüverseny zsűrijének tagjai:

Benke László
mesterszakács

Horváth Zoltán
Törzsasztal Gasztronómiai Magazin

Buday Péter
mesterszakács

Vrábel Krisztina
Dolce Vita

Szatmári Nóra
kulinarisvilag.hu

Zsupos Ildikó
Ízek és Érzések

Habik Erzsébet
Vidéki Ízek

Pin It
©2023 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés