Borkirálynőt választottak

Borkirálynőt választottak - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It
Pfiffer Katalin, Mór Borkirálynője fejére került fel Magyarország Borkirálynőjének koronája 2010. augusztus 21-én este Tarcalon, a III. Országos Borkirálynő Választásnak otthont adó Hat Puttonyos Borfaluban.
A verseny során a nyolc döntőben lévő borkirálynő végig fej-fej mellett haladt, alig néhány ponttal maradt le Pfiffer Katalin mögött Domján Zsuzsanna, Székesfehérvár Borkirálynője, aki az első udvarhölgy lett, egyben a közönségdíj nyertese, illetve Pécsi Szabó Zsófia, Tenkes borkirálynője, aki a második udvarhölgynek járó koronát viselheti egy éven keresztül.
Pfiffer Katalin 24 éves, ebben az évben diplomázott az Eötvös Loránd Tudományegyetem Társadalomtudományi Karának Nemzetközi tanulmányok szakán. A ceremónián angolul, németül és spanyolul is köszöntötte a nézőket.
Pfiffer az eredményhirdetés előtt így nyilatkozott: "Ha én lennék Magyarország Borkirálynője 2010-ben, minden energiámat a magyarországi borvidékek népszerűsítésére szeretném fordítani, hogy hírét vigyem rendezvényeinknek, illetve képviseljem országunk borait, bortermelőit nemzetközi és hazai berkekben. Aktívan szeretnék részt venni a magyar bor minőségi fogyasztásának elősegítésében, a magyar bormarketing újjáélesztésében és erősítésében, hogy hazánk kiváló nedűi ismét elnyerjék nemzetközi hírnevüket - hiszen a "magyar föld ontja az arany legremekebbjét, a hegy tele arannyal, hát a nemes ital ily erőssé, mint itt, másutt hol nevelkednék? Én azt hiszem: Kánában a menyegzői bor, az is magyar földben termett valamikor" - idézte a királynő Gottfried Benjamin Hancke: A magyar bor dicséretének sorait.
Magyarország Borkirálynőjének első nyilvános bemutatkozása a koronázást követően a budavári Bor- és Pezsgőfesztiválon lesz.
Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés