Szerdán nyit a Bor tér

Szerdán nyit a Bor tér - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Szerdán nyit a Bor tér

Szeged - Kiállítások, pódiumbeszélgetések, koncertek és gyakorlati bemutatók is várják a látogatókat a Dóm téri Bor téren. Holnaptól a finom nedűké a főszerep a vasárnapig tartó őszi bormustrán.

A kulturált borfogyasztást népszerűsíti a Dóm téri Bor tér, ahol holnaptól 55 borász kínálja majd nedűjét a látogatóknak. Az őszi bormustra célja, hogy megismertesse a borkultúrát és a Szeged környéki szőlőművelés történetét az érdeklődőkkel. Újdonság, hogy csak üvegpohárból kortyolgathatnak a látogatók. Ezt nem kell minden este haza vinniük, bortallérra válthatják, amelyért cserébe másnap új poharat kapnak – mondta el a tegnapi sajtótájékoztatón Licsicsányi Ilona, a szervező városkép kft. ügyvezető igazgatója.

A kiállítókat fogadó 80 faház mellett a Dóm téren egy parasztház is épült, amely bemutatja a borkészítés hagyományos eszközrendszerét. A kiállított tárgyak Szanka József magángyűjteményének részei, zömmel a 19–20. század időszakát jelenítik meg. A felállított 18 plakáton pedig arról olvashatunk majd, hogy Szegeden milyen nagy hagyománya van a szőlőtermesztésnek és a borkészítésnek. A vasárnapig tartó rendezvény minden napján pódiumbeszélgetéseket hallgathatnak az érdeklődők 17.30 és 19 óra között. Szó lesz például a bencések szerepéről a szőlő- és borkultúrában, valamint bemutatkozik a szegedi borkurzus is. Ujvári Mihály kiskundorozsmai borász standján a szőlőfeldolgozást mutatják be egy kis présben. A munkafolyamatokba bárki bekapcsolódhat.

Holnap 16 órakor a Széchenyi térről indulnak a Borrendek és a Pavane zászlóforgató együttes a Dóm térre, ahol 16.30-kor Botka László polgármester nyitja meg a rendezvényt. A két színpadon több mint negyven fellépő koncertezik majd az öt nap alatt, többek között Takáts Eszter, a Kávészünet és Caramel is.

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés