Borfesztivál Párkányban

Borfesztivál Párkányban - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Borfesztivál Párkányban

Ezen a  hétvégén, vagyis július 15-17-én, első alkalommal rendezik meg az Esztergommal szemben lévő Párkányban - vagyis Stúrovoban – a Winefest Stúrovo 2011 elnevezésű borfesztivált. A három napon át tartó rendezvény szervezői a közép-európai bortermelők versenyét hagyományteremtő céllal hozták létre.

Szlovákia mindeddig legnagyobb borfesztiválján a dél-szlovákiai borrégió borászatai mellett cseh és magyar borászok, illetve borrégiók is jelen lesznek.

Párkány kikötőjének parkolójában összesen 48 borász és két borimportőr standja várja a látogatókat. Az utóbbiak chilei, argentin és olasz borokat is kínálnak, míg a négy cseh borász dél-morvai, a tizenegy magyar borász pedig főleg dunántúli, köztük villányi, hajósi, Balaton környéki nedűt kínál a vendégeknek.

A háromnapos fesztivált megelőzte egy szlovákiai borverseny, amelynek 28 résztvevője és a díjazott borok is szerepelnek majd a párkányi kínálatban. A nyertes borok díjainak átadására a fesztiválon azaz 16-án, szombaton kerül sor.

A borfesztivál kísérő kulturális programok között kézműves kirakodóvásár, koncertek sokasága - pénteken nosztalgia zenélés, szombaton rock muzsika, vasárnap pedig a népi hagyományok, folklór együttesek, táncosok, énekesek – szórakoztatják a nagyérdeműt, ...és természetesen nem hiányzik majd a gasztronómia sem a fesztiválról. A belépőjeggyel rendelkezők között pedig mind a három nap értékes nyereményeket sorsolnak ki.

A Párkányi borfesztivál pénteken délben indul, a következő napokon pedig délelőtt 10-től este 10-ig várják programokkal a látogatókat, de a borászok akár hajnalig is szívesen látják az érdeklődőket.

A napi belépőjegy 9.50 euróba kerül, amely egy borkóstoló poharat  és 5 kupont is tartalmaz. A borok minőségüknél fogva különböző kuponárakon kerülnek forgalomba, ezekről a helyszínen tájékoztatják a látogatókat.

Párkány akár Pozsonyból (150 km), akár Budapestről (45 km) könnyen megközelíthető vonattal, hajóval, személyautóval és természetesen kerékpárral is.
A szervezők mintegy 8-10 ezer vendégre számítanak, köztük olyanokra is akik több napon át is szívesen kóstolgatják a jóféle borokat. A helyszínen megszállni kívánók Párkányban és környékén is több szálloda között válogathatnak.

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés