Idén a legszebb vörösborok mellett nagyszabású szüreti felvonulás, sztárfellépők, koncertek, gyerekprogramok várják a hagyományosan október első hétvégéjén, szüreti időszakban megrendezett Vörösbor Fesztivál látogatóit Villányban.

Forrás: turizmus.com

A rendezvény a borvidék egyik legnépszerűbb programja, egyben legnagyobb boros rendezvénye, idén a fesztivál történetében kiemelkedő számú borászkiállítóval, az utazást segítő tömegközlekedéssel.

A fesztivál tradicionális borrendi avatással indul a Rendezvénytéren, pénteken a színes programon a leendő borlovagoknak a közönség előtt kell bizonyítaniuk rátermettségüket a tagságra. A látványos, borrendekkel és a villányi borászokkal zajló szüreti felvonulás szombaton 14 órakor indul a pincesortól a Rendezvénytérig.

A hétvégén fellép többek között Geszti Péter és a Gringo Sztár, a KFT, Odett, a Besh ’o droM, a Budapest Voices, a Kerekes Band, a Köztársaság Bandája, valamint a Nihil Chips is. Éjszakánként a hagyományosabb zenét szeretőket utcabál, a modernebb bulizenét kedvelőket DJ-k várják majd a rendezvényen.

A szervezők minden korosztály számára készültek változatos programokkal: egész napos kézműves vásár, gyerekprogramok, kézműves foglalkozások, történeti játékpark, a Zengő együttes interaktív műsora várja a legkisebbeket, valamint a fesztivál teljes időtartama alatt üzemel egy (bor)korcsolyapálya is.

A Borudvar a nagykoncertek helyszínén, a Rendezvénytéren lesz kialakítva, viszont a Kisszínpad mellett sem kell üres borospoharakkal sétálni. 27 borászat települ ki pavilonokba, ahol nem csak a villányi, hanem a környékbeli borgazdák borait is meg lehet majd kóstolni. Nyitva lesznek a borospincék is, több helyen különféle programokkal is várják a fesztiválozókat.

Pécs és Villány között október 3-án és 4-én fesztiválbusz közlekedik. Pénteken Pécsről a busz 19 órakor indul a Rákóczi úti buszmegállótól, de érinti a Kertvárosi buszpályaudvart is, a visszajárat hajnali kettőkor indul a Rendezvénytérről, és Siklós,  Harkány érintésével veszi az irányt Pécs felé. Szombaton 14.30-kor és 20 órakor vehetjük igénybe a szolgáltatást, a retúrjáratok hajnali kettőkor indulnak vissza.

A vasút kétóránként induló megerősített járatokkal készül a rendezvényre, és idén a Fesztivál történetében először a - MÁV-Start és a Város együttműködésének köszönhetően - szombat éjfélkor nagy fesztiválvonat (Digistar Express) indul Villányból Pécsre.

A fesztiválon idén több különleges előadás is helyet kapott. Szombaton 16.00 órakor Diófás téren Csíki Sándorral, a Food&Wine bloggerével, valamint Vajda Pierre-rel, a Dining Guide főszerkesztőjével, az RTL Klub Konyhafőnökök c. sorozatának zsűritagjával Győrffy Zoltán, a Pécsi Borozó főszerkesztője fog beszélgetni.

De lehetőség nyílik arra is, hogy a látogatók belehallgassanak a borvidék legnevesebb borászaival zajló beszélgetésbe. Bock József, Gere Attila, Polgár Zoltán, Jekl Béla és Tiffán Ede szombaton 16 órakor ülnek asztalhoz, hogy egy pohár bor mellett a borvidék borairól, borkultúráról beszélgessenek.

Rossz idő esetén a www.villany.hu oldalon, illetve a fesztivál facebook oldalán lehet tájékozódni a programok esőhelyszínéről.




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 2 Ratings )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés