Borbarangolás a badacsonyi borvidéken
Badacsonyt és környékét kívánja népszerűsíteni a Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület Borbarangolás című rendezvénysorozata, hogy a népszerű nyaralókörzet télen és tavasszal is vonzó úti cél legyen. A több mint 200 főt számláló Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület egyik fő célkitűzése az elő- és utószezoni vendégforgalom élénkítése; ennek jegyében indították el 2007-ben a Borbarangolás rendezvénysorozatot, amelyet idén már hetedszer rendeznek meg - mondta Nagy Miklós, az egyesület alelnöke az MTI-nek. Tagjaink összefogásával februártól folyamatosan nyitva tartó pincék és éttermek, szálláshelyek várják a borszerető látogatókat Badacsonyban, Badacsonytördemicen, Ábrahámhegyen és Szigligeten - tette hozzá.
A Borbarangolás során a nyitva tartó pincék és vendéglők heti turnusokban váltják egymást, szombat esténként pedig az éppen soros borosgazda ínyenc borvacsorával és legjobb boraival kínálja a vendégeket; a Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület szállásadói ezen időszak alatt hétvégi csomagajánlatokkal várják a borbarátokat.
A Borbarangolásban húsz pincészet vesz részt.
Nagy Mikós megjegyezte: Badacsony nemcsak a gasztronómia szerelmeseinek, hanem a sportokat kedvelő, aktív turistáknak is páratlan lehetőségeket biztosít. A csodálatos természeti adottságok mellett a kerékpározók, a teljesítménytúrázók, a nordic walking kedvelői egész évben szervezett túrákon vehetnek részt.
Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 0 Rating )

Antal Pincészet Baja - Antalvin Kft.

Béla Borászat Imrehegy. A Béla Borászat minőségi palackozott borai: Riesling, Olaszrizling, Nektár, Cserszegi Fuszeres, Cabernet Cuvée, Kékfrankos, Pinot Noir - Kékfrankos Rose

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Varsányi Pince Verpelét. A Varsányi Pince bemutatkozó oldala. Boraink: Verpeléti Muskotály, Debrői Hárslevelű. Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés