Borbarangolás a Badacsony régióban

Borbarangolás a Badacsony régióban - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Borbarangolás a Badacsony régióban

Február 8-án ragyogó napsütés fogadta a Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület és a helyi Tourinform szervezésében meghívott mintegy 40 újságírót, akiket a helyi szolgáltatók segítségével - egy-egy borász saját gépkocsiján 2-3 vendéget - 6-7 borászatba vittek el, hogy ott a vendéglátók segítségével ismerkedjenek meg a látnivalókkal és termelők boraival. A Balaton északi partján élő borászok többsége már a nyelveket beszélő, diplomás második generációhoz tartozik és jellemzően kis területtel (4-20 ha) rendelkező szőlőbirtokos.

A borbarangolásra a Badacsony-vidéki Borút Egyesület invitálta a médiát, s mint elhangzott, az egyesület egyik fő célkitűzése az elő- és utószezoni vendégforgalom élénkítése, vagyis, hogy ne csak májustól októberig tartson a szezon, hanem az év minden időszakában találjanak nyitott pincéket és vendéglátókat a turisták. Ennek jegyében, a tagok összefogásával, idén immár negyedik alkalommal rendezik meg a Borbarangolás rendezvénysorozatot. Így februártól folyamatosan nyitva tartó pincék, éttermek és szálláshelyek várják a turistákat.
A nyitva tartó pincék és vendéglők heti turnusokban váltják egymást, szombat esténként pedig az éppen soros borosgazda ínyenc borvacsorával is várja a vendégeket. Az egyesület szállásadói pedig „Kettőt fizet, hármat kap” akciós ajánlattal csinálnak kedvet a több napos ott tartózkodáshoz.

A Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület négy éve – a villányi régió mintájára – jött létre a helyi szolgáltatók összefogásával, 170 taggal (borászok, vendéglátással, gasztronómiával és szálláshelyek kiadásával foglalkozók, turisztikai szolgáltatók). Jelenleg négy önkormányzattal - Badacsonytomaj, Badacsonytördemic, Ábrahámhegy, Szigliget - együttműködve dolgoznak a helyi turizmus fejlesztésén.
Közös marketingmunkával, a pályázati lehetőségek kihasználásával és a hegyközségek támogatásával katalógust jelentettek meg, kiadtak egy látványtérképet, valamint az eltelt három év alatt egységes táblarendszert valósítottak meg a régió mikroközösségén belül, vagyis az odatartozó 16 településen. Ezek segítségével a községek központjától kiindulva a keresett pincékig könnyen eljuthatnak a turisták.
A turisták kényelmét 2009 nyarától a badacsonyi régiójáró busszal is segítik.

 

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés