Magyarország a milánói világkiállításhoz kapcsolódó velencei Planeta Acqua kiemelt résztvevője. A Blue Dropnak, kék cseppnek nevezett szakmai héten a vízügyi-technikai innovációkon túl hazánk borászati és gasztronómiai show-t mutat be az olasz nagyközönségnek október 8-án.

Forrás: turizmus.com

Magos Zoltán, aki 10 éven keresztül volt a római magyar nagykövetség konyhafőnöke, balatoni halakból készít ételeket az olasz kiállítás látogatók és a gálaműsor résztvevői számára. Elsősorban az angolnát és a harcsát dolgozza majd fel egy látványos élő főző show keretében, amely fogások mellé kitűnően illenek a balatoni borok.

A borokat az október 8-i Wine Experience keretében a Balaton Borgaléria válogatja majd ki. A vinotéka 2011 első félévében Magyarország soros EU elnöksége idején referencia borbárként is működött. A Venice Blue Drop alkalmából Kreinbacher, Liszkay, Légli, Jásdi, Konyári, Laposa borait és pezsgőit kortyolják majd az olasz érdeklődők.

A Planeta Acqua fő témája, a víz, mint a városfejlesztés hálózati alapja. Ennek során új, különleges magyar találmányokat ismertetnek a meghívott szakmai előadók.




 

Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés