Bor és design

Bor és design - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Bor és design

Hagyományteremtő céllal, neves borászatok összefogásában indult útjára a „Fehér Csillagok” rendezvénysorozat, hazánk legzamatosabb eseménye. Közismert borászaink nem kisebb célt tűztek ki maguk elé, mint azt, hogy mindannyian összefogva kulturális keretek között népszerűsítsék Magyarország kiváló minőségű fehérborait.

A kultúra köré épülő rendezvénysorozat második állomásának ismét a Design Terminál ad helyet, ahol a Bor és a Design újra egyesül. Ennek keretein belül nívós környezetben mindenki személyesen találkozhat olyan hazai borászatokkal, melyek kiváló és rangos versenyeken kitüntetett fehérborokat készítenek, és itt kóstoltatnak is. A műsorvezető pedig rövid beszélgetéseket folytat a borászokkal, hogy a látogatók a bor megízlelésével egyidejűleg a pincékről, fajtákról és általában a magyar fehér borokról is megtudhassanak néhány kulisszatitkot.

Ez az este megint más lesz, mint egy szokásos borvacsora vagy borkóstoló rendezvény.

Mi hozza a különbséget?

Itt a napjainkban divatos és keresett kulturális téma, a design kap jelentős hangsúlyt, és annak is leginkább a ruha, ékszer és kiegészítő tervezés része, mely talán a nők számára nem is olyan ismeretlen. A rendezvényen a városi és vagány stílus kedvelői, a tradicionális magyar motívumok és a modern kivitelezés iránt érdeklődők egyaránt megtalálják saját irányukat. Cél egy széles merítés a hazai designer világból, hogy ihletet kapva a boroktól és a látottaktól az alkotósarokban mindenki vidáman tervezhesse meg saját „kollekcióját”. A borkészítés és a ruhatervezés egyaránt elmélyült alkotófolyamatot igényel, a rendezvényen bárki kipróbálhatja, milyen is ez. Ráadásul ismét szakmai zsűri véleményezi az elkészült munkákat, értékes nyereményekért.

Az este természetesen az első rendezvény hagyományait folytatva a borokhoz illő, azok izét, zamatát kiemelő számos kulináris élvezetet kínál, mint például a különböző pástétom falatkák, egyedi készítésű csokoládé.

(Forrás: btl.hu)
Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés