Lezajlott a Bocuse d'Or magyar selejtezője

Lezajlott a Bocuse d'Or magyar selejtezője - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Lezajlott a Bocuse d'Or magyar selejtezője

Forrás: turizmus.com

December 3-án vasárnap megkezdődött a versenyzés, amelynek a végén kiderül, ki képviseli Magyarországot 2018 júniusában, a Bocuse d'Or európai válogatóján, Torinóban.

A selejtezőre pályázat útján kerülhettek be a séfek. A versenyre minden olyan magyar állampolgárságú szakács pályázhatott, aki 2017. január 26-ig betöltötte 21. életévét és elhivatottnak érzi magát e nagy presztízsértékű versenyen való megmérettetésre. A beérkezett pályamunkákból a Magyar Bocuse d’Or Akadémia tagjaiból álló zsűri (Szulló Szabina, Széll Tamás, Vomberg Frigyes, Wolf András, Sárközi Ákos, Segal Viktor, Bíró Lajos, Nyíri Szása, Ruprecht László, Lutz Lajos), Hamvas Zoltán elnökletével választotta ki a legígéretesebb recepteket, így a selejtezőn a következő tíz jelölt vehetett részt: Dualszky-Kovács Péter, Elek Richárd, Garai Ádám, Haraszti Zsolt, Kiss Krisztián, Pohner Ádám, Tóth Pál, Várnai Péter, Veres István és Volenter István.

A selejtező résztvevői közül öten délelőtt, öten délután készítették el ételeiket. A fő témához borjúcombot, kacsamájat és salottahagymát, a vegetáriánustányérhoz pedig risotto rizst, fürjtojást és gombát kellett használni.

A konyhai zsűriben Széll Tamás, Lutz Lajos, Vomberg Frigyes, Ruprecht László és Szabó Kevin vett részt, míg a kóstoló zsűriben Hamvas Zoltán, Szulló Szabina, Christian Meyer, Nyíri Szása, Sárközi Ákos, Harmath Csaba, Vajna Tamás és Bíró Lajos foglaltak helyet. Az eredményhirdetéskor pontszámokat nem, csak a továbbjutók neveit hirdették ki. Széll Tamás a konyhai zsűri nevében azt hangúlyozta, hogy „ha nincs rend a konyhában, akkor nincs rend a fejekben”, és a precíz konyhai munka fontosságára hívta fel a figyelmet. Sárközi Ákos a kóstoló zsűri nevében elmondta, mekkora fejlődést láttak a két évvel ezelőtti versenyhez képest, és jó volt látni, hogy Széll Tamás sikere micsoda inspirációt jelentett a versenyzők számára. Ugyanakkor – akárcsak az utánpótlásversenyen –hangúlyozta a kóstolás fontosságát is.

A selejtezőről a következő hat versenyző jutott tovább, ők versenyeznek majd február 8-án a SIRHA Budapesten, a magyar döntőben (ABC sorrendben, NEM az elért pontszámok szerint): Elek Richárd, Garai Ádám, Haraszti Zsolt, Pohner Ádám,  Veres István,  Volenter István

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés