Forrás: MTI

Kibővült a Bock Hotel Ermitage: a négycsillagos szálloda 334 millió forintból kialakított új szárnyát Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter avatta fel Villányban csütörtökön.

A 70 százalékban európai uniós támogatást élvező beruházás keretében a hotel szobáinak száma 19-ről 31-re nőtt, wellness-részleggel, és a luxust kedvelő vendégek igényeit is kielégítő elnöki lakosztályokkal gazdagodott.

Semjén Zsolt beszédében a hotel bővítését a nemzeti önbecsülés, a családi gazdaságok és a tulajdonos, Bock József borász személye szempontjából is példaértékűnek nevezte.
A politikus szerint a bor, a borkultúra, a gasztronómia a nemzet identitása szempontjából meghatározó tényező. A külhoni magyarság megmaradásában fontosak a kulturális estek, a történelem és a nyelvórák, de a kiemelt szerep jut a magyar gasztronómiának is - mondta. "Egy töltött káposzta, paprikás csirke és a hozzá való magyar borok tekintetében olyanok is felfedezik a magyarságukat, akik már harmadik, vagy negyedik generációsok és alig pislákol bennük a magyar identitás" - fogalmazott. Úgy vélte, a gasztronómia egy kapocs, amin keresztül visszatalálhatnak kultúránkhoz, történelmünkhöz és magyar identitásukhoz.

Kitért arra, hogy a kormány számára megkülönböztetett jelentőségük van a családi vállalkozásoknak. E gazdaságok öröklési adóját éppen azért törölték el, hogy minél erősebbek, versenyképesebbek legyenek, hosszú távú befektetéseikkel Magyarországot gazdagítsák - tette hozzá.
Semjén Zsolt szerint Bock József személye arra példa, miként lehet a nehézségeket leküzdve, kemény munkával egyről a kettőre jutni.

Varga Mihály hangsúlyozta, hogy a magyar kormány továbbra is elkötelezett a hazai vállalkozások támogatása mellett. Szavai szerint Magyarország hosszú távú versenyképességének feltétele, hogy a turizmusban működő vállalkozások képesek legyenek fejlődni, új munkahelyeket létrehozni, kapacitásaikat bővíteni.

Emlékeztetett arra, hogy 2014-ben kétszámjegyű volt a turizmus fejlődése, és 2007 és 2013 között mintegy 1100 turisztikai projekt kapott támogatást, amelynek eredményeként 500 milliárd forint turisztikai beruházás valósult meg Magyarországon.
Villányról szólva megjegyezte, hogy a kisvárosban ezen idő alatt 6,5 milliárd forint értékű beruházás kapott támogatást.

Úgy vélte, ennek, a térség adottságainak, az itt élők összefogásának, a közösség erejének, a belföldi vendégforgalom növekedésének is köszönhetően Villány idegenforgalmi szerepe nőtt, 2006-hoz képest megduplázta forgalmát, s jelentősen hozzájárult a magyar gazdaság jó teljesítményéhez.

Varga Mihály jelezte: a kormánynak továbbra is határozott célja, hogy segítse ezt a fajta törekvést, amely a hazai és külföldi vendégek számára vonzó, turizmusból profitáló környezetet teremt. Magyarázata szerint ezért is döntött úgy a kabinet, hogy a 2014 és 2020 közötti európai uniós költségvetési ciklusban a támogatások 60 százalékát gazdaságfejlesztési célra fordítják. Összehasonlításként elmondta, hogy ez az arány a korábbi időszakban 16 százalék volt.

Bock József azt emelte ki, hogy családja a borászat mellett az 1990-es évek közepétől foglalkozik vendéglátással, a folyamatos fejlesztések révén kialakított szállodájuk 2012-ben kapott négycsillagos minősítést.

Hepp-Ripszám Andrea, a szálloda vezetője az MTI érdeklődésére elmondta, hogy a hotel szinte mindig 100 százalékos kihasználtsággal működik, vendégeik 90 százaléka magyar, 10 százaléka külföldi, akik elsősorban Németországból és az Egyesült Államokból érkeznek.




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés