Bemutatták az ország tortáját

Bemutatták az ország tortáját - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Bemutatták az ország tortáját

Bemutatták a Parlamentben Magyarország születésnapi tortáját, amelyből az augusztus 20-i ünnepen 15-20 ezer szelet várja az érdeklődőket a budai rakparton. A szerdai kormányszóvivői tájékoztatón Zila László cukrászmester, a különleges desszert megalkotója mutatta be a kecskeméti barackkal töltött kölestortát, amelynek eredeti receptje Karcagról származik, a torta pedig ennek az alapreceptnek kisebb módosításával készült.

A desszertet cukorbetegek és lisztérzékenyek is fogyaszthatják. A győztes édességet az ország számos cukrászdájában azonos recept alapján egyszerre kezdik el készíteni a mesterek, majd augusztus 20-tól folyamatosan árulják.
A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete immár ötödik éve készül különleges cukrászati remekekkel az államalapítás ünnepére.
A sajtótájékoztatón Kovács Zoltán kormányzati kommunikációért felelős államtitkár az augusztus 20-i programokról szólva elmondta: szombat délután kettő órakor veszi kezdetét az ünnepi parádé a Magyar Honvédség szállítóhelikoptereinek és Gripen-kötelékének Duna feletti átrepülésével. Ezzel egy időben motorcsónakok jelennek meg Magyarország nemzeti lobogójával a fedélzetükön. A műsor után "történelmi hajók" indulnak a Margit hídtól a Lánchíd felé. A hajók "díszletezése" öt történelmi korszakot elevenít majd fel: Szent István korát, a reneszánszt, a reformkort, a századforduló szecesszióját és napjainkat.
A hajók a Parlament előtt tiszteletkört tesznek, miközben az épület Vadásztermének erkélyén a Köztársasági Őrezred parlamenti díszőrsége a történelmi zászlók és a nemzeti lobogó felvonultatásával tiszteleg a hajók előtt, amelyek a Petőfi hídig mennek.
A már korábban beharangozott, augusztus 19-én 10 órakor kezdődő Magyar Ízek Sétányáról - amelyet a budai rakparton, a Clark Ádám tér és a Bem tér között alakítanak majd ki - Kovács Zoltán kifejtette: az ott forgalmazók, kiállítók a bevételük 25 százalékát jótékony célra ajánlják fel. A pénzt moldvai csángó gyermekek látásjavítására fordítják. Vecsei Miklós, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke arról tájékoztatott, hogy szolgálatuk 2012-ben általános egészségmegőrző programot hirdet a moldvai csángók körében.

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés