Balaton Fagyija 2022

Balaton Fagyija 2022 - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

A Balatonhoz autózó pestiek különösen jól jártak: mindössze 57 percet kell autózniuk az akarattyai fagylaltozóig, hogy beteljenek az ott készült Eszterházy epercsoda levendulával fantázianevű fagyi ízével, illatával.

Újságírók és ínyencek sereglettek össze péntek délelőtt a földvári Balaton Klubban, hogy megtudják: hol érdemes idén sorba állni a nyár legkedveltebb hűsítő édességéért.

A Balatoni Turizmus Szövetség versenykiírására kilenc jó nevű balatoni cukrászda került az idei viadal döntőjébe, és mérette meg fagylaltját a Balaton Fagyija 2022 cím elnyeréséért.

A rangos cím odaítélésének ceremóniája – hasonlóan a korábbi évekhez – idén is nagy médiaérdeklődést kapott, hiszen ki nem olvassa szívesen a lapokban, hallgatja meg a rádióban, nézi meg a tévében, hogy a tó északi vagy déli partján hol árulják a balatoni nyár legjobb hűsítő csemegéit?

A kizárólagosan kézműves technológiával előállított balatoni fagylaltok győztese idén a balatonakarattyai Sissi Fagyizó Eszterházy epercsoda levendulával nevű édessége lett. Különdíjat kapott a balatonfüredi Bagaméri, valamint a marcali Mester és a györöki Promenád fagylaltozó.

Emléklapot vett át a Balatoni Turizmus Szövetség alelnökétől, Fekete Tamástól a tihanyi Erzsike, a szemesi Margaréta fagyizó, a hévízi Sissy kávézó, a boglári Tejvirág és a veszprémi Völgy fagyizó séfje.

A minősítésre vonatkozó megkötések szerint a hűsítő édességben idén is csak hagyományos alapanyagokat lehetett használni, gyümölcsfagylalt esetén 100 százalékosnak kellett lennie a gyümölcstartalomnak, ajánlatos volt kerülni az aromák használatát, növényi tejszínt nem alkalmazhattak a versenyzők, és csak ehető anyagokkal díszíthették az édességeket.

A zsűri szempontjai között elsősorban a megfelelő alapanyagok felhasználása, az édesség íze, ízeinek harmóniája, színe, illata, állaga és készítőjének kreativitása szerepelt.

Szerző: Gulyás J. Attila

Forrás: turizmus.com

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés