Az Onyx a tavalyi év étterme

Az Onyx a tavalyi év étterme - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Az Onyx 2011 étterme

A budapesti Onyx étterem kapta a 2011-es év éttermének járó díjat a Dining Guide étteremkalauz csütörtöki fővárosi gálaestjén. A 2004-ben alapított díj az egyik legrangosabb elismerés a magyar vendéglátóiparban.

A Dining Guide étteremkalauz idén hetedik alkalommal hirdette meg Az év étterme című versenyt. A gasztronómiai szakértőkből, újságírókból, diplomatákból, üzletemberekből, valamint szakácsokból álló zsűri a 2011-es év éttermének járó Friedrich Wilhelm Raiffeisen Díjat a budapesti Onyx étteremnek ítélte oda - közölték a szervezők az MTI-vel.
A győztes étterem a Michelin-csillag és a 2 Gault Millau sapka mellé gyűjtötte be mostani helyezését. A tízes listán szereplő éttermek közül a zsűri különdíját három kategóriában osztatták ki. A vidék kedvenc étterme a balatonszemesi Kistücsök étterem lett, Budapest kedvenc étterme a Mák Bisztró, a Közép-Kelet-Európa legjobb éttermének járó díjat pedig a szlovén Pri Lojzetu nyerte el.
A top tízes listára 2011-ben a Costes, a Babel Delicate, a Chateau Visz, az Onyx, a Fausto"s, a Nobu, a Bock Bisztró, a Csalogány 26, a Mák és a 67 került fel.
"A magyar éttermek folyamatos színvonalbeli emelkedésének köszönhetően egyre kiélezettebb a küzdelem az év étterme címért. Most osztottuk ki először a CEEfood-ot, a Közép-Kelet-Európa legjobb éttermének járó díjat, amelyért tíz közép-európai étterem szállt harcba" - mondta Wiszkidenszky András, a Dining Guide kiadója, a zsűri elnöke az MTI-nek.
A díjátadó gálán a díjazott éttermek kihirdetése mellett bemutatták a profi, valamint hobbi szakács kategóriában meghirdetett "A legjobb nyulas recept" pályázatának győzteseit is. Meskó Norbert az egri Zsálya Bisztró konyhafőnöke készítette el a profi kategória legjobb nyúl receptjét, az amatőrök között pedig Nagy Róbert a Kísérleti konyha című blog szerzője vitte haza az első helyezést.
Az est folyamán a hazai és az európai éttermek képviselői, a gasztronómia szakértői, valamint az üzleti élet szereplői megkóstolhatták Meskó Róbert különleges tőkegomba salátával tálalt pálinkás nyúlsajtját, emellett a versenyben részt vett éttermek is különlegességgel lepték meg a gála meghívottjait. Többek között turbolyás tengeri salátával és csukakaviárral készült kacsamájkolbászt, csülökpörköltet, fürjtojásos salátát, zöldfűszeres krémsajtot, kétszersültet, tésztákat, valamint rizottókat kóstolhattak meg az est vendégei.

 

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés