Komáromi Aranyhal Fesztivál

Komáromi Aranyhal Fesztivál - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Komáromi Aranyhal Fesztivál

A tavalyi nagy sikerű fesztivál után az idén is megrendezésre kerül az Aranyhal Fesztivál családi rendezvény a WF Szabadidőparkban május 6-án. Az ingyenes egész napos rendezvénnyel a szervezők nem titkolt célja, hogy a családokat kicsábítsa a vízpartra, a szabadba, hogy a hazai vízi élővilágot megismertesse és megszerettesse a gyerekekkel. A természeti értékek, a népi hagyományok, a közös családi programok, a kívánságokat teljesítő aranyhal legenda, a hazai hal fauna és horgászat témáit összefűző fesztivál különleges élményt ígér mindenkinek.
A rendezvény a WF Aranyhal Horgászversennyel veszi kezdetét, melynek résztvevőit Aranyhal fokozattal tünteti ki és megjutalmazza azokat a szerencsés horgászokat, akiknek sikerül horogra akasztani a tavalyi Aranyhal Fesztivál alkalmával a tóba dobott három aranyszínű koi ponty valamelyikét. A legtöbb halat kifogók pedig értékes díjakat nyerhetnek.
A megnyitót követően kézműves bemutatók, íjászat és interaktív gyermekkoncert veszi kezdetét, ami minden korosztály számára tartalmas kikapcsolódást nyújt.
Az állatbemutatók alkalmával játékos formában, de tudományos módon ismerkedhetnek meg az állatvilág különböző szereplőivel.
Az Aranyhal Fesztivál központi programja lesz, amikor a „Kifogtam az aranyhalat” témájú rajzverseny nyertesei bedobhatnak egy-egy „igazi” halat a tóba és kívánhatnak hármat.
A WF Park nyilvános haltelepítése során lehetőség kínálkozik kicsiknek és nagyoknak, hogy testközelből is megismerkedjenek a hazai édesvízi halakkal a halbemutató és halsimogató programok keretében.
A délután a néptánc és népzene jegyében telik majd. A Duna Népdalkör citerazenekar és komáromi néptáncosok bemutatóját élvezheti a közönség.
Az ingyenes családi programot a kézműves kirakodóvásár, a hamisítatlan puskaporosi halászlé, zenés gyerekprogramok, rajzkiállítás, és egész napos KÍVÁNSÁGMŰSOR teszi igazán kellemessé. A részletes program és további információ: http://www.aranyhalfesztival.hu/

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés