Meghalt Anthony Bourdain

Meghalt Anthony Bourdain - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Meghalt Anthony Bourdain

A világszerte ismert séf, A konyhafőnök vallomásai szerzője öngyilkos lett. 61 éves volt.

 

A halál hírét a CNN erősítette meg, kollégaként megnevezve Anthony Bourdaint, hiszen a gasztronómiai sikerírónak az amerikai hírcsatornán fut egy sorozata, a Parts Unknown (Ismeretlen részletek), és éppen ennek az újabb epizódját forgatták Franciaországban. Az írót közeli barátja, Eric Ripert séf találta meg hotelszobájában.

„Tony kivételes tehetség volt” – közölte a munkatársainak küldött e-mailben a CNN elnöke, Jeff Zucker. „Tonyt nem csak a munkájáért fogjuk hiányolni, de azért a szenvedélyéért is, amellyel azt csinálta” – tette hozzá.

Bourdain mestere volt a tevékenységeinek, elsősorban a konyhában, azután a médiában. Televíziós show-iban és könyveiben az emberi tényezőket térképezte fel, és segítette a közönségét abban, hogy differenciáltan tudjanak gondolkozni ételről, utazásról és önmagukról.

Elkötelezett szószólója volt a marginalizálódott társadalmi csoportoknak és az éttermi dolgozók biztonságosabb munkafeltételeinek. Életpályáján minden díjat megkapott, amit csak az ágazatban kiosztanak.

2000-ben írt bestsellere, A konyhafőnök vallomásai (Kitchen Confidential) minden idők legjobb könyve, amit szakács írt – olvasható róla egy magyar portálon. „És hogy mi a trükk?” – teszi fel a kérdést Izing Róbert. „Pofonegyszerű és brutálisan nehéz dolog: az őszinteség. Bourdain, a konyhai zsoldos és veterán olyan őszinte kitárulkozással írta meg a könyvet, mintha a halálos ágyáról diktálta volna.”

Forrás: https://turizmus.com/

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés