300 millió Ópusztaszernek

300 millió Ópusztaszernek - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

300 millió Ópusztaszernek

A Parlament Sport és Turizmus Bizottsága december 1-jei ülésén a honatyák tárgyaltak egy, az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparknak nyújtandó 300 millió Ft-os költségvetési támogatás juttatásáról szóló egyéni képviselői módosító indítványról is.

A javaslat indoklásában elhangzott: sok más értékünkkel ellentétben a jelentős kulturális értéket képviselő, a nemzeti múltat, hagyományokat megtestesítő létesítmény jelenleg állami támogatásban egyáltalán nem részesül, jellegéből adódóan pusztán belépődíjakból működése nem tartható fenn.

Üzemelését az elmúlt négy évben csupán a Csongrád Megyei Önkormányzat jelentős anyagi áldozatvállalása tette lehetővé. Eközben Európai Uniós pályázati forrásból, a megyei önkormányzat által biztosított pályázati önerővel jelentős, 640 millió Ft értékű turisztikai fejlesztés is lezajlott az elmúlt két évben.
Támogatását az is indokolttá teszi, hogy a 2011-es év kiemelt jelentőségű, szimbolikusnak is tekinthető eseménye lesz az új Alkotmány megalkotása, amelynek aláírása az első magyar országgyűlés helyszínén, Ópusztaszeren történhetne meg, továbbá a magyar EU-elnökség alkalmával a park kiemelt rendezvények helyszínéül szolgálhatna. Az ehhez szükséges feltételek pénzügyi hátterének megteremtéséhez a támogatási összeg megléte feltétlenül indokolt. A módosító indítvány a kormány képviselője, valamint a bizottság támogatását egyaránt megkapta.

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés