Csoki-banán az év fagyija Bécsben

Csoki-banán az év fagyija Bécsben - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Nemcsak a városlakók imádnak fagyizni, de a fagylaltkészítőknek is vannak már hagyományaik. A szezont az év fagylaltja megválasztásával kezdik, tartanak fagyihetet, a gyerekeknek pedig a nyári szünet első hetét édesítik meg csupa nekik való fagyival.

Banánfagyi csokidarabokkal, banánfagyi csokoládéöntettel, fagyi csokibanán-darabokkal – aki idén Bécsbe látogat, ilyen és hasonló kreációkat találhat a fagylaltpultokban, a csoki-banán lett ugyanis az év fagyija Ausztriában.

Az osztrák fagylaltkészítők tíz éve azzal nyitják meg a szezont, hogy bejelentik, melyik fagyit választották az év ízének. Tavaly például a Mozart lett az év fagyija (nugát, marcipán és pisztácia), előtte a mák, 2019-ben pedig a virágos kreációk – levendula, rózsa, bodza – álltak a középpontban.

Kötelező recept nincs, így mindenki úgy interpretálja a kiválasztott fagyifajtát, ahogyan szeretné, a fantáziának csak a vevők ízlése szab határt - tájékoztatott Bécs város külképviseleti irodája.

A fagylaltkészítők a hagyományoknak megfelelően megválasztották 2022 európai fagyiját is. A címet idén a „Dolce Sinfonia" nyerte el. Az édes szimfónia csokoládé és mogyoró varázslatos kombinációja, a kreációt március 24-én, a kézműves fagylalt napján ünneplik.

A Fagyihetet – ami idén a csoki-banánról szól majd – május 1. és 8. között tartják az osztrák fagyizók, a Gyerek Fagyihét pedig június 27-én, a nyári szünet első napján kezdődik. Ilyenkor azok a fagyifajták kerülnek a középpontba, ami a gyerekek kedvence: a tarkabarka egyszarvú, a vanília, a hupikék törpfagyi vagy a Frizzzi.

Ausztriában becslések szerint évente fejenként nyolc liter fagylaltot fogyasztanak, legyen az kézműves termék vagy boltban vásárolt. Ez 64 fagyigombócnak felel meg. A legnépszerűbb ízek továbbra is az eper, a vanília, a csokoládé, a mogyoró  a mangó, a pisztácia, a sztracsatella, a citrom és az amaréna meggy.

Forrás: turizmus.com

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés