Tokhal gombás, tejszínes raguval - recept

Tokhal gombás, tejszínes raguval - recept - 4.0 out of 5 based on 4 votes
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 4 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag inaktív
 
Pin It

Tokhal gombás, tejszínes raguval - recept

A tokhalat, vagy más néven kecsegét a megtisztítás után feldaraboljuk, mintha pörköltnek készítenénk elő, felkockázzuk.
Egy fej lilahagymát finomra összevágunk, felszeleteljük a gombát, majd szőlőmag olajon megpirítjuk. Sóval, borssal ízesítjük, vágott zöldpetrezselyemmel megszórjuk. A szarvasgombából csak kis mennyiséget használunk, hozzáadjuk a raguhoz. Ezután beletesszük a halhúst, tejszínnel megöntözzük, és készre pároljuk. A végén sűrítjük egy kis vízben elkevert keményítővel. Köretként adhatunk hozzá tésztát vagy tarhonyát is. Mi most tápai aprótarhonyával fogjuk tálalni.
A tarhonya elkészítése a következő: egy csészét teleöntünk tarhonyával, lepirítjuk, majd két csésze forró vízzel felengedjük, sóval ízesítjük, és megfőzzük. Tálalásnál a ragut még megszórjuk vágott zöldpetrezselyemmel. Jó étvágyat kívánunk!

 

Frank Sándor mesterszakács és munkatársa Feil Tibor a Kisgőrbői Szőlőbirtokon kecsegét készít tejfölös gombamártással. Ennek apropóján az is kiderül, hogy a jó ételhez mennyire fontos az ezúttal szó szerint, tiszta forrásból származó megbízható, jó minőségű friss alapanyag, melyet a Tapolcai barlang vizéből halásztunk ki.

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés