Rózsaszínűre sült, pácolt kacsamell faszénparázson - recept

Rózsaszínűre sült, pácolt kacsamell faszénparázson - recept - 5.0 out of 5 based on 4 votes
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Rózsaszínűre sült, pácolt kacsamell faszénparázson, rebarbara kompóttal - recept

A rebarbara kompót elkészítése: Megtisztítjuk a rebarbara szárát, egy edényben megfőzzük, de csak kevés vizet adjunk hozzá, mert sok levet enged, cukrot, fahéjat, citromlevet adunk hozzá.
A kacsamellet bepácoljuk (előtte a bőrös felét beirdaljuk) olajban, kakukkfűvel, rozmaringgal, borssal és állni hagyjuk 2-3 napig a hűtőben. Sütés előtt sózzuk csak meg mindkét oldalát, és megszórhatjuk még egy kis borssal is. Ezután feltehetjük a grill rácsra, méghozzá a bőrös felével lefelé. Kb. 10-15 percig sütjük, majd átfordítjuk, és a másik felét is ideig sütjük. Ha nem angolosan szeretnénk elfogyasztani, akkor a sütési idő meghosszabbodhat. A kész kacsamellet felszeleteljük (az angolos változatot pirítós kenyérre sorakoztatjuk fel), egy tányérra tálaljuk, mellé fogyasztjuk a rebarbara kompótot. Jó étvágyat kívánunk!

 

Frank Sándor Venesz-díjas mesterszakács, és Kádár-Németh Matild mesterszakács a Fehértói Halászcsárda teraszán Rózsaszínűre sült, pácolt kacsamellet készít faszénparázson. Köretként rebarbara kompótot ajánl. A rebarbara gyógyhatása évezredek óta ismeretes, de a konyhában csak a 18. századtól terjedt el. A sóskafélék családjába tartozó növény levele mérgező, de a szárát sütemények és kompótok elkészítéséhez használják.

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés