Filézett, pirított tanyasi nyúlcomb kapros zöldbabfőzelékkel - recept

Filézett, pirított tanyasi nyúlcomb kapros zöldbabfőzelékkel - recept - 5.0 out of 5 based on 2 votes
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Filézett, pirított tanyasi nyúlcomb kapros zöldbabfőzelékkel - recept

A házi nyúlcombot kifilézzük, a csont mellett haladva fejtjük le róla a húst. Ezután mindkét oldalát megszórjuk sóval és fűszerkeverékkel. A sütéshez egy serpenyőbe olajat öntünk, felforrósítjuk, majd beletesszük a hússzeleteket. Átfordítjuk a másik oldalára, majd egy edény vizet, melyet korábban feltettünk melegedni, ráteszünk a nyúlcombokra, ezáltal elősegítve, hogy jól átsüljenek.
Közben elkészítjük a kapros zöldbabfőzeléket, amelynek az a különlegessége, hogy aludttejet használunk hozzá. Az aludttejet beleöntjük egy edénybe, hozzáadjuk a már korábban feldarabolt zöldbabot, és a húsok tetején lévő meleg vízzel felengedjük. A húsokat átfordítjuk, és visszatesszük a súlyt. A kaprot apróra felvágjuk, hozzáadjuk a zöldbabhoz, fokhagymával ízesítjük, lefedjük és hagyjuk felforrni. Megnézzük, hol tart a hús, ha kell, még átfordítjuk, ha kellően megsült kivesszük az olajból.
Ha megfőtt a zöldbab, tejszínt öntünk hozzá, összeforraljuk. Kétféleképpen sűríthetjük: liszttel, zsiradékkal zsemleszínű rántást készítünk, vagy burgonyakeményítőt használunk. Mi az utóbbi módszert alkalmazzuk, 3 evőkanál keményítőt elkeverünk vízzel, majd ráöntjük a főzelékre, és összeforraljuk. Jó étvágyat kívánunk!

Frank Sándor Venesz-díjas mesterszakács, a Fehértói Halácscsárda teraszán filézett, pirított tanyasi nyúlcombot készít kapros zöldbabfőzelékkel.

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés