Báránykorona zöldségtoronnyal, paradicsom raguval - recept

Báránykorona zöldségtoronnyal, paradicsom raguval - recept - 5.0 out of 5 based on 2 votes
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Báránykorona zöldségtoronnyal, paradicsom raguval - recept

A báránykorona előkészítését a következőképpen kezdjük el: a báránybordát vágjuk be a csontok mentén úgy, hogy szabadon maradjanak. Ügyeljünk arra, hogy ne vágjuk át teljesen a húst. Ha valaki nem akar otthon kísérletezni, kérje meg a hentest, akinél a húst vásárolta, hogy segítsen a hús előkészítésében.
A bárányhúst kevés olajjal feltesszük a grillre, rozmaringot, fokhagymát adunk hozzá, sóval megszórjuk. Időnként átfordítjuk, hogy mindkét oldala átsüljön.
Egy edénybe olívaolajat öntünk, melyen megpirítjuk a feldarabolt fokhagymát és lilahagymát és friss rozmaringgal megbolondítjuk. Közben a paradicsomot apróra felkockázzuk, cukkínit, padlizsánt felkarikázzuk, piros kaliforniai paprikát szeletekre vágjuk. A cukkínit, padlizsánt, paprikát feltesszük a grillre, olívaolajjal meglocsoljuk. A megpirult hagymát meglocsoljuk egy kevés vörösborral, és megvárjuk, hogy az alkohol elpárologjon. Ezután hozzáadjuk az apró kockára vágott paradicsomot, olívaolat csepegtetünk hozzá, borssal, sóval megszórjuk (ha lehet mindig frissen őrölt sót és borsot használjunk).
Ha elkészült az ételünk, következhet a tálalás. A zöldségekből tornyot képezünk a tányér egyik sarkába: padlizsán, cukkíni, paprika, padlizsán, cukkíni, paprika, padlizsán, cukkíni sorrendben. A paradicsom raguból néhány kanálnyi kerül mellé, és erre tesszük a báránykoronát, amit tetszőleges nagyságú szeletekre vágtunk. Rozmaringgal díszítjük, balzsamecettel meglocsoljuk. Jó étvágyat kívánunk!

Receptek Frank Sándor mesterszakácstól Frank Sándor Venesz-díjas mesterszakács és Ferenczi Dezső éttermi mester a Roosevelt téri Halászcsárda teraszán egy grill receptet mutat be és egy Báránykoronát készít zöldségtoronnyal, paradicsom raguval.

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés