Untitled Document


Untitled Document

Untitled DocumentUntitled Document

KERES VAGY KÍNÁL?

Adja fel apróhirdetését ingyen!

www.ingyenaprohirdetes.hu

 

Untitled Document

Lézerek a fogászatban

A lézereket a fogászatban történő felhasználásuk szerint három csoportba soroljuk.

Az első csoportba tartozó nagy teljesítményű lézerek 100 milliwat és 100 watt közötti sugarakkal dolgoznak. Ezeket a szájsebészet területén használják. Nagy előnyük a szikével szemben a tűhegynyire fókuszálható pontosság kisebb traumát okoz, így a műtét utáni gyógyulás rövidebb idejű és kevésbé fájdalmas.

Egyre inkább elterjed az ínysorvadással kapcsolatos problémák megoldása a fentebb említett mikrolézeres sebészi technikával.

 

 

 

A mobil ínytasak eltávolítása az épen maradt csontszél magasságáig, megakadályozza a további tasak képződést és gyulladást.

Ezzel a tipusú lézerrel kitűnően lehet a gyökérkezelések során fertőtleníteni a gyökércsatornákat a lézer hőhatását kihasználva.

A nagy teljesítményu lézerek másik felhasználási területe a gyermek- fogászat területén terjed. A sugár impulzusok hatására megpuhult szuvas részeket egy kaparó műszerrel fájdalom nélkül el lehet távolítani. A tejfogakon itt végetérhet az üreg kialakítása, de a felnőtt fogászatban még bizonyos elveknek eleget kell tenni( lásd: tömések), amit ezzel a lézer technikával már nem lehet egyszerűen elvégezni.

A kis teljesítményu, 100 milliwatt erősség alatti softlézerek nem teljesen tisztázott sejtújjító hatás révén számtalan kisebb-nagyobb szájbetegség gyágyításában hatékonyan segítenek. (herpeszek, afták, szájsebészeti utókezelések)

 

 

 

 

 

 

 
Untitled Document

Untitled Document