Untitled Document


Untitled Document

Untitled Document

Esküvői videós Szeged

Untitled Document

Forrás: www.szegedeskuvo.hu

Az eljegyzés

Az 1897-es Pallas Nagy Lexikona szerint: "Eljegyzés" (sposalia), másképpen jegyváltás, kézfogás,  házasság iránt kötött szerződés; jogilag kötelező házassági ígéret.

A házasságkötéshez az eljegyzés nem szükséges; a felek eljegyzés nélkül is közvetlenül léphetnek házasságra. Az eljegyzés jogi hatását illetőleg a házasságkötésre való kötelezettség polgárilag és egyházjogilag is csak erkölcsi, nem jogi. Tovább!

Miért érdemes esküvőszervezőt fogadni?

Mindannyiunk életében előbb vagy utóbb elérkezik a nagy esemény, a nagy nap:
Az Esküvőnk,
Melyről azt szeretnénk, hogy mindenkié közül a legszebb, legemlékezetesebb legyen, s szeretnénk felejthetetlenné tenni.
Egy dologban biztosak lehetünk:
Nem maguktól lesznek az esküvők szépek és jól sikerültek! Tovább!

Polgári szertartás

Anyakönyvi tudnivalók házasulóknak

A házasságkötés az emberi élet egyik legnagyobb állomása. Az ünnepi nap szerve-zéséhez, lebonyolításához az alábbi segítséget szeretnénk nyújtani a házasuló pároknak.

Házasságkötési szándékot az előtt az anyakönyvvezető előtt kell bejelenteni, ahol házasságot kívánnak kötni. Ez az ország bármely anyakönyvvezetője előtt megtörténhet - lakóhely illetékességi szabályra tekintet nélkül.
A házasságkötésre való bejelentkezés az esküvő előtt már 6 hónappal korábban megtörténhet, - a bejelentkezéstől számítva leghamarabb 30 nap elteltével köthető meg a házasság. Tovább!

Egyházi esküvő

RÓMAI KATOLIKUS ESKETÉS

Bejelentkezés: Az esküvő tervezett időpontja előtt legalább 3 hónappal kell bejelentkezni, mert a párnak az esküvő előtt jegyesoktatáson kell részt vennie.
Amennyiben mindketten római katolikusok, egyaránt illetékes a vőlegény és a menyasszony lakhelye szerinti plébánia is, de másik templom is választható az esküvő színhelyéül. Ilyenkor a lakóhely szerinti plébános úgynevezett elbocsátót állít ki, hogy a választott templomban adhassák össze a jegyeseket. Római katolikus esküvő esetén a bejelentkezéshez a következő okmányokra és iratokra van még szükség: A keresztelő plébánia által kiállított, 6 hónapnál nem régebbi keresztelő levél. Tovább!

Esküvői idézetek

Tovább!

Esküvői videó

Rendeljen esküvői videó felvételt és fotózást a Kontraszt Produkciós Irodától. Életének legszebb pillanatait örökíttesse meg profikkal. Szeged és Csongrád megye vonzáskörzetében jelentős kedvemények. Tovább!

 

Esküvői videós Szeged

Untitled Document