Untitled Document


Untitled Document

Untitled DocumentUntitled Document

KERES VAGY KÍNÁL?

Adja fel apróhirdetését ingyen!

www.ingyenaprohirdetes.hu

 

Untitled Document

Fogbeültetés - Implantáció

Helyesen műgyökér-beültetésnek nevezzük, mert nem műfogat ültettünk be (implantálunk), hanem valamely álcsontba a foggyökér helyére olyan szövetbarát tartószerkezet kerül, amely úgynevezett csontintegráció  révén már megbírja a felépítményt, a majdan egy második lépcsőben felépített  fogkoronai részt is.

Ma a műgyökérbeültetésnek több, mint száz tipusa ismeretes, ezek közül a csavarimlantátumok a legismertebbek. Behelyezésük nagyon egyszerű, de ugyanakkor nagy figyelmet és szakmai hozzáértést követel.

 

 

 

 

 

Először is fizikális vizsgálatok alapján eldönti a fogorvos, hogy a páciens státusza indokolja-e a beültetés szükségességét, vagy van ésszerűbb megoldás is. Fontos, hogy az illető megfelelő szájhigiénával rendelkezzen, mert ez elengedhetetlen feltétele az implantátum szervülésének. Az implantációk sikertelenségének gyakori oka, hogy az implantátum és az íny határán fertőzés jut be a fogágyba. Ez többnyire kivédhető lenne a tökéletes szájápolással.


implantátum a bal alsó 5. helyén
A vizsgálatok után röntgen felvétel alapján el kell dönteni, hogy megfelelő-e a csont vastagsága és szerkezete. Ha ez megfelelő, úgy a röntgenen történő mérésekkel meg kell határozni az implantátum méretét és tipusát.

A leggyakrabban használt titán csavarimplantátum behelyezésének elve igen egyszerű: egy-egy tipusú (márkájú) csavarhoz megfelelő méretű előfúró szet tartozik. Így pontosan megfelelő méretű lyukat fúr a fogorvos, amelybe pontosan illik a műgyökér (kísértetiesen hasonlít egy tipli befúrásához).

Megfelelő gépet használva lassú fordulaton, belső hűtésű fúrok segítségével ügyelnie kell, hogy nehogy "megsüsse" a csontot az orvos, mert így annak elhalása, hacsak néhány milliméteren is, az implantátum kilöködését vonná maga után.

Miután az implantátum a helyére került, az ínyt összevarva felette, hermetikusan lezárva 4-6 hónap alatt csontosodik a műgyökér, azaz a csontsejtek az implantátum mesterségesen kialakított vezetősínjeibe furakodnak, rögzítve így a műgyökeret - létrejön a csontintegráció.


alsó hatos hiánya

feltárás után az implantátom behelyezése

gyógyulás után 19 héttel

az elkészült keámia pótlás

Gyakran előfordul, hogy a csont vastagsága lehetővé tenné implantátum behelyezését, de a csont szélessége kevés a csavar- implantátumhoz.Ilyenkor jól alkalmazhatók a kissé nehézkesebben behelyezhető, de kitünően funkcionáló pengeimlantátumok.

Magánklinikánk leggyakrabban a Pitt-Easy Bio-Oss tipusú műgyökeret használja, amelynek ára kicsit drágább az átlagtól, de igen kitünő eredmények születtek használata óta.

 

 

 

 
Untitled Document

Untitled Document