Hírek, programok
Borászat
Vengéglátóhelyek
Gasztronómia
Kulinária
Receptek
Gasztronómiai fesztiválok
Idegenforgalmi adatbázis
Jeles ünnepeink
Videók
Bor és környéke
Vendéglátó marketing
Oldaltérkép
 
 
 Facebook Twitter email

 

 

Kérjük támogassa oldalunkat!

Ha tetszik és hasznosnak ítéli oldalunkat, valamint rendelkezik PayPal számlával, kérjük támogasson bennünket 1000 Ft-tal!


Köszönjük!

Cimkefelhő

by Zaragoza Online

Halpiacok kínálata Nyomtat Email
( 0 Votes )A californiai halpiacok bődületes kínálata

Néhány jótanács a halfőzéshez

Legyen az serpenyőben sült halibut, vagy kemencében sült homár. Minden esetben süsd magas hőfokon! Hideg serpenyőben leragad és langyos sütőben pedig kiszárad. Egész homárt forrásban lévő vízben 4 percig kell főzni. A vízet tetszés szerint lehet ízesiteni fehérborral, hagymával. A homárt ezután jeges vízbe kell dobni különben tovább föl és a húsa ráragad a páncéljára.
Ez a főzesi mód a legajánlatosabb ha salátának vagy előételenek használod.

Nagyon szeretem a halételeket, Magyarországon a szakácsnak nem adatik meg hogy ilyen kinálatból válogasson. El kell mondjam, nem is volt könnyű megszokni. De azóta sok idő telt el. Bejárva a Keleti majd a Nyugati partot, a Key West halpiactól Boston Wulf's-ig, a Pike Place (Seattle) halpiactól a Redondo Beach-ig sokat tapasztal az ember.

Mindig van egy kedvenc halételem. Most a homárért vagyok megbolondulva, vanilia szószban sütöm. Erre a recepre csakis friss homárt ajánlok. A homár fejét levágjuk (félretehetjük alaplének) testét páncélostul felkarikázzuk olyan újnyi vastagra. Ollóival együtt forró serpenyőbe dobjuk és egy jókora kanál vajat adunk hozzá. Közepes hőfokon 6-8 percig piritjuk és közben friss vanilia rudakat (hosszában félbevágva) dobunk rá. Pici só, frissen őrölt fekete bors következik. Meglocsoljuk egy kis konyakkal, vagy fehérborral. Ezek után sütőbe tesszük 400F és 5 perc múlva tetszés szerint párolt zöldségekkel (spárga, brokkoli) és krumplipűrével tálaljuk. Ne felejtsük el a finom szószt a serpenyőből rákanalazni a kitálalt homárra!
A halak ólomtartalma miatt mostanában csak az interneten vásárolok. Lazacot és a homárt Alaskából hozatom. Köszönet a szállítás megbizhatóságának, a filék, tengeri herkentyűk alapos csomagolásban másnap az ajtóm elött vannak. Homárt csak is frissen érdemes venni, fagyasztottat csak akkor veszek ha "Baked LobsterTail" van a menün. Itt Los Angeles-ben 25 mérföldnyire lévő Redondo Beach-i halpiacra járok. A fagyasztott "homár derék" olyan minőségű hogy szinte könnyebb dolgozni vele mint a frissel. Főzés elött szobahömérsékleten kell kiolvasztani.

Jun. Séf László

Halpiacok kínálata
 

További cikkek a Séf László kategóriából

Tavaszi Hamburger 08 március 2010

Chef Laszlo (Séf László) 08 március 2010

LA nyersen 2. 08 március 2010

LA nyersen 1. 08 március 2010

Az új Sonoma 08 március 2010

A Sajtvilág forradalma 08 március 2010

Sajtok és a borok, pezsgők párosítása 08 március 2010

Sajtimádók, figyelem! 08 március 2010

Sajtimádók figyelem 2. rész: Gouda 08 március 2010

Régi palack új dugót kíván! 08 március 2010

Antal Pincészet Baja - Antalvin Kft.

Barátcsuha Borház Balatonakali, Nagy Imre borász. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Olaszrizling, Rajnai rizling, Szűrkebarát, Muskat ottonel, Rose, Merlot

Béla Borászat Imrehegy. A Béla Borászat minőségi palackozott borai: Riesling, Olaszrizling, Nektár, Cserszegi Fuszeres, Cabernet Cuvée, Kékfrankos, Pinot Noir - Kékfrankos Rose

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Varsányi Pince Verpelét. A Varsányi Pince bemutatkozó oldala. Boraink: Verpeléti Muskotály, Debrői Hárslevelű. Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

 

Mentés