Hírek, programok
Borászat
Vengéglátóhelyek
Gasztronómia
Kulinária
Receptek
Gasztronómiai fesztiválok
Idegenforgalmi adatbázis
Jeles ünnepeink
Videók
Bor és környéke
Vendéglátó marketing
Oldaltérkép
 
 
 Facebook Twitter email

 

 

Kérjük támogassa oldalunkat!

Ha tetszik és hasznosnak ítéli oldalunkat, valamint rendelkezik PayPal számlával, kérjük támogasson bennünket 1000 Ft-tal!


Köszönjük!

Cimkefelhő

by Zaragoza Online

Tavaszi kert, kenyérsütés és rakuzás a Vörösmarty téren PDF Nyomtat Email
Tavaszi kert, kenyérsütés és rakuzás a Vörösmarty téren - 5.0 out of 5 based on 1 vote
( 1 Vote )
Írta: Horváth Zoltán   
2016 február 15., hétfő 14:28

Tavaszi kert, kenyérsütés és rakuzás a Vörösmarty téren
A szervezők elsődleges célja, hogy a március 25. és április 24. között tartandó Budapesti Tavaszi Vásár kulturális programokkal, iparművészeti bemutatókkal, népzenei és néptánc műsorokkal minőségi szórakozást nyújtson mind a fővárosban élők, mind az ide látogatók számára.

Forrás: turizmus.com

.A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ által szervezett Vörösmarty téri tavaszi és karácsonyi vásár a turisták egyik kedvenc célpontja. Tavaly élénk sikert aratott a vendégek körében a tavaszi kertet ábrázoló installáció, ez idén sem marad el, ahogy a karácsonyi vásár közkedvelt kovácsműhelye is helyet kap a téren.

A kulturális programok mellett 72 alkotó, illetve műhely is bemutatkozási lehetőséget kap. A szakmai zsűri által kiválasztott népművészek, iparművészek, dizájnerek, innovatív kézműves alkotók, valamint kézműves élelmiszert készítők portékáit meg is lehet vásárolni a helyszínen.

Aki megéhezik a vásári forgatagban, színes kulináris kínálatból válogathat. Idén főként a polgári és a paraszti konyha kerül terítékre, a kenyérsütés pedig illatos-izgalmas látványosságnak ígérkezik.

Lehet majd nemezelni, gyöngyöt fűzni, üveget fújni, ékszert, hangszert vagy sajtot készíteni. A vállalkozó szelleműek kipróbálhatják a rakuzást, ami nem más, mint nagyméretű virágok mintázása kerámiából. A legkisebbek a Kézműves Játszóházban ismerkedhetnek meg a népi mesterségekkel. A gyerekprogramok minden hétvégén délelőtt 10:00-től és 11:30-tól kezdődnek.

Délutánonként változatos színpadi produkciók és koncertek szórakoztatják a látogatókat. Azok pedig, akik elpillednek a vásári kavalkádban, kitűnő pihenőhelyre lelhetnek a Kerengőben.
Tavaszi kert, kenyérsütés és rakuzás a Vörösmarty téren
 

További cikkek a Hírek kategóriából

Badacsony, a Gasztrohegy 28 november 2018

Divat az újbor 13 november 2018

Magyarok sütik a legjobb brit kenyeret 06 november 2018

Új trend: alkoholmentes bárok 05 november 2018

Libadalom a Gasztrosétányon 31 október 2018

Felújítják a világ leghíresebb halpiacát 24 október 2018

Már lehet asztalt foglalni a víz alatti étteremben 24 október 2018

Imádják a magyar bort a külföldi turisták 15 október 2018

A piac konyhája és a konyhák piaca 01 október 2018

A legjobb New York-i street food 26 szeptember 2018

Antal Pincészet Baja - Antalvin Kft.

Barátcsuha Borház Balatonakali, Nagy Imre borász. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Olaszrizling, Rajnai rizling, Szűrkebarát, Muskat ottonel, Rose, Merlot

Béla Borászat Imrehegy. A Béla Borászat minőségi palackozott borai: Riesling, Olaszrizling, Nektár, Cserszegi Fuszeres, Cabernet Cuvée, Kékfrankos, Pinot Noir - Kékfrankos Rose

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Varsányi Pince Verpelét. A Varsányi Pince bemutatkozó oldala. Boraink: Verpeléti Muskotály, Debrői Hárslevelű. Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

 

Mentés