Nyugat-dunántúli wellness- és bormustra Budapesten




November 15-én már második ízben került sor  a Nyugat-dunántúli Regionális Marketing Igazgatóság és a Nyugat-dunántúli Borászati és Borturisztikai Klaszter összefogásával a Spa & Wine workshopra és kóstolóra. A wellness- és bormustrának, mellyel a régióban rejlő téli kikapcsolódási lehetőségekre kívánták ráirányítani a figyelmet a szervezők, a Tabánban található Vinopolis biztosított stílusos helyszínt.

Tama István, a Nyugat-Dunántúli RMI igazgatója elmondta: az immár hagyományos rendezvényük az MT Zrt. január-februári hónapokban, „harmónia” hívószóval tervezett, az egészségturisztikai termékekre koncentráló belföldi kampányával összhangban a Nyugat-Dunántúl termálfürdői és borvidékei iránt kívánja felkelteni az utazók érdeklődését.
A régió a téli évszakban is kiváló pihenési, rekreációs élményeket  kínál a vendégeknek az enyhet adó vízi és boros élmények összekapcsolásával. A rendezvény az „Erőt adó régió” wellness és borturizmusának különösen gazdag kínálatából adott kóstolót, bemutatva a régióban működő szállodák, fürdők, valamint a borvidékek minőségi borait. Rigler Zsolt, a Nyugat-dunántúli Borászati és Borturisztikai Klaszter  vezetője azt hangsúlyozta: sikeres turizmus a helyi termékek helyzetbe hozása nélkül elképzelhetetlen, ezért is tartották fontosnak, hogy a régió nemzetközi hírű fürdői és gazdag szállodakínálata mellett a figyelmet a régió három borvidékének – pannonhalmi, zalai, soproni – kiváló minőségű boraira is ráirányítsák.
A borok mellett egy új színfoltot, a kiváló minőségű palackozott vizet kínáló Szigetközi Friss Vizet is megismerhették a rendezvényre látogatók. Az alacsony ásványi anyag tartalmú, lúgos, félkemény, selymes ízhatású víz kiváló kísérője a nemes boroknak. Borvíz néven hamarosan ennek a szénsavval dúsított, adalékanyagtól mentes változata is kapható lesz, mely ideális fröccs készítésére. Visszaváltható üvegekben hozzák majd forgalomba, és elsősorban a szállodák és éttermek asztalaira szánják.
Megmutatta kínálatát az idén 10. születésnapját ünneplő, és többek között folyamatos fejlesztőmunkájáról ismert Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő. A vizes vonzerejének köszönhetően mára a tíz legkedveltebb belföldi úti cél közé is bekerült város nem utolsó sorban több elismerést is begyűjtött fürdőjének köszönhetően kapta meg októberben – Magyarországon tizennegyedikként – a gyógyhelyi minősítést. A több mint nyolcvan kezelést kínáló egészségturisztikai és élménykomplexum kínálata a tavaly átadott, családos vendégkör igényeire fejlesztett wellness-szárny átadásával vált több generációssá. Születésnapjukat november utolsó hétvégéjén a fürdőcsarnokban megrendezett komolyzenei koncert és egyéb szórakoztató programok mellett azzal teszik emlékezetessé, hogy a belépést a nyitáskor érvényes ezer forintos áron kínálják majd.




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 0 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés