Négyszögletes gombóc és Pacal Párbaj

Négyszögletes gombóc és Pacal Párbaj - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Négyszögletes gombóc és Pacal Párbaj

A legjobb hazai ízek, zamatos borok, gyöngyöző sörök, mennyei cukrászdák és pokolian jó szakácsok, valamint a legfinomabb pálinkák, sajtok, szalámik, sonkák, mézek és egyéb javak az ország minden részéből csalogatják június 8-10 között a Millenárisra a nagyközönséget.

Mindenkinek jár egy pohár Freixenet pezsgő és naponta az első ezer látogató egy lazacos előételt is kap június 8-10 között az OTP Klub Gourmet Fesztiválon a Millenáris parkban. A látogatók végigkóstolhatják Magyarországot, hiszen itt lesz a magyarországi éttermek színe-java, emellett számos cukrászda, pálinkárium és borkészítő, kézműves termelő, sajtkészítő, méztermelő, kolbásztöltő vagyis elérhető lesz szinte az összes olyan kulináris élvezet, amiket egyébként csak hosszas utánjárással élvezhetünk.
A Gourmet-n a kóstolgatás közben számos előadás is várja majd az érdeklődőket. A Miele Gasztroszínpadon – ahol egész nap ingyenes kóstoltatások zajlanak majd – egymást követik a gasztrovilág szakemberei, és megtudhatjuk például, hogyan tehetünk zöld színű ételt a gyerekek elé úgy, hogy kedvvel fogyasszák. Miután ezt elsajátítottuk, jöhet a konyhában is otthonosan mozgó színész, azaz Kulka János és Dudás Szabolcs, az ország egyik legnépszerűbb étterme, az Anyukám mondta séfje, majd Horkay András nemzetközi borakadémikus vezeti be az érdeklődőket a bor világába. A második napon glutén- és laktózmentes fogások kerülnek terítékre, de ide érkezik Farkas Vilmos, a Zila Kávéház cukrásza, aki bemutatja a gombóc négyszögletesítését. A Tokaji Párosítás kóstolón a magyar kézműves borkészítés élvonalába tartozó három borászhölgy, Bárdos Sarolta, Berecz Stéphanie és Bott Judit mutatja be borait a közönség számára.
A METRO Vevőakadémia idén amatőr és profi kategóriákban is meghirdeti a Második Országos Nyílt Lazacbontó Bajnokságot, amely a Gourmet Fesztiválon kerül ismét megrendezésre. A versenyzőknek a verseny hivatalos szabályai szerint kell a lehető legszebb és legpontosabb lazac filéket szelnie egy hagyományos lazacból, a lehető legrövidebb idő alatt.
A baristák a Gerilla Latte Art Show keretében mutatják meg tudásukat, szombaton pedig a Costes séfje, a portugál Miguel Rocha Vieira idézi fel gyermekkori konyhai emlékeit.
Hat szekszárdi borászat, az Eszterbauer Borászat, a Heimann Családi Birtok, a Merfelsz Pince, a Németh János Pincészet, a Posta Borház és a Sebestyén Pince fogott össze azért, hogy még többen ismerjék meg a szekszárdi sillerbort, egy régi-új borstílust, amelynek ma is helye van a borivók és az életet szeretők asztalán.
A Miele Gasztroszínpad szombati programját zárásaként pedig a kreol konyha rejtelmeivel ismerkedhetünk meg: Hegyi Barbara színésznő és a Miele Főzőiskola séfje a halak, az egzotikus fűszerek és a gyümölcsök párosításának lehetőségeit mutatják be.
Vasárnap – főleg a gyerekek – süthetnek együtt a Magyar Pékek Fejedelmi Rendjével, majd a Fertő-tó keleti oldalán gazdálkodó Meinklang biodinamikus szemléletű parasztgazdaság mutatkozik be.
Jean-Marc Notelet, a fűszerek specialistája –  és a népszerű  A szakács és a parfümkészítő: 45 füszer, 45 recept című könyv szerzője –  is Budapestre látogat, hogy gasztrobemutatót tartson a Gourmet Fesztivál vendégeinek a fűszerek és az ételek mesteri párosításáról.
Kovács Lázár a mai modern technológiák, gépek, eszközök alkalmazásával fogja bemutatni, hogyan válik egyszerűbbé, gyorsabbá, ízletesebbé és örömtelivé a főzés. Baracskay Angéla, a TV Paprika kreatív cukrásza a Kistücsök, a Pataki Cukrászda és a Lila Körte után egy rövid desszert erejéig a Gourmet Fesztivált is megédesíti. És jön egy életre-halálra nem szóló párbaj is: két egymással megvívó szakács először hagyományos pacalt készít, majd mindketten elkészítik saját újragondolt megoldásukat. Segal Viktor távol-keleti fúziós pacalt fog készíteni, Bíró Lajos pedig olasz ihletésű pacal carbonarát.
Az ízek és zamatok mellett idén kulturális élvezetek is gazdagítják a programot. A  kisebbeket az Alma együttes és Bognár Szilvi gyermekműsora várja majd, de fellép a Kerekes Band, Balogh Kálmán és a Gipsy Cimbalom band, Váczi Eszter Quartett, Harcsa Veronika Quartett, lesz Kisccsillag Akusztik és a Gitár Trió és az életvidám egzotikus táncőrületről a !DelaDap gondoskodik majd.
Részletes program a www.gourmetfesztival.hu-n található.
Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés