Hírek, programok
Borászat
Vengéglátóhelyek
Gasztronómia
Kulinária
Receptek
Gasztronómiai fesztiválok
Idegenforgalmi adatbázis
Jeles ünnepeink
Videók
Bor és környéke
Vendéglátó marketing
Oldaltérkép
 
 
 Facebook Twitter email

 

 

Kérjük támogassa oldalunkat!

Ha tetszik és hasznosnak ítéli oldalunkat, valamint rendelkezik PayPal számlával, kérjük támogasson bennünket 1000 Ft-tal!


Köszönjük!

Cimkefelhő

by Zaragoza Online

Yakinikuk a Yamatoban - erősödő formában a japán gasztronómia Budapesten PDF Nyomtat Email
Yakinikuk a Yamatoban - erősödő formában a japán gasztronómia Budapesten - 5.0 out of 5 based on 1 vote
( 1 Vote )
Írta: Horváth Zoltán   
2014 december 11., csütörtök 13:44

Yakinikuk a Yamatoban - erősödő formában a japán gasztronómia Budapesten
Forrás: turizmus.com

A japán és koreai séfek nem engednek a magas minőségből – szögezi le a most megnyílt Yamato étterem vezetője. A Wasabi lánchoz tartozó új hely kínálata messze túlmutat a szusin és a különféle rizstekercseken.

Míg egy távol-keleti gyorsétteremben a szójaszósz, a csirkehús és a rizs minősége többnyire átlagos, egy autentikus japán vendéglőben a séfek csak azzal a bizonyos szójaszósszal és rizsfajtával akarnak főzni, amelyik a legjobb, a japánok ugyanis nem engednek a minőségből. Még inkább vonatkozik ez a többi alapanyagra, főleg a japán wagyu marhahúsra, és a tenger gyümölcseire is. Ráadásul ezek egy részét ma is csak külföldről lehet beszerezni.

Bár a nyugat-európai országokban is érezhető ez az árkülönbség (és egyben a látogatottság, az éttermek elterjedése is) nem akkora mértékben, mint itthon, hiszen arrafelé erősebb a fizetőképes kereslet.

A Yamato magas szintű design-nal, japán sütögető (yakiniku) asztalokkal, hibátlan szervizzel és á la carte elektronikus étlappal próbálja megszólítani a másfajta ázsiai fogásokra vágyó vendégeket – ahogyan a Wasabinál nyolc éve dolgozó szakember fogalmaz. Bár ma már sokkal kiszámíthatatlanabb a forgalom a vendéglátásban, de bíznak benne, hogy egyedi kínálatukkal és stílusukkal erősödhet a kereslet is.
Yakinikuk a Yamatoban - erősödő formában a japán gasztronómia Budapesten
 

További cikkek a Hírek kategóriából

Megvan Közép-Európa legjobb olasz étterme 17 július 2018

Black Mamba és Wonder Kompót: újra félegyházi sörfesztivál 16 július 2018

Tálaltak a magyar szakácsok a malajziai világdöntőn (frissítve) 16 július 2018

Légli Ottó: a borturizmus új dimenzióját hozhatja a gasztroturizmus fejlődése 16 július 2018

Tíz tonna halból hány adag halászlé készül? 12 július 2018

Átadták a 2018. évi Országos Borverseny díjait 11 július 2018

50 ezer vendégéjszakát hozhat a Sárkányhajó VB 27 június 2018

Megint Modenáig kell menni a legjobb étteremért 21 június 2018

Munkácsy torta után csabai süteményverseny 20 június 2018

III. Debrecziner Gourmet Fesztivál 18 június 2018

Antal Pincészet Baja - Antalvin Kft.

Barátcsuha Borház Balatonakali, Nagy Imre borász. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Olaszrizling, Rajnai rizling, Szűrkebarát, Muskat ottonel, Rose, Merlot

Béla Borászat Imrehegy. A Béla Borászat minőségi palackozott borai: Riesling, Olaszrizling, Nektár, Cserszegi Fuszeres, Cabernet Cuvée, Kékfrankos, Pinot Noir - Kékfrankos Rose

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Varsányi Pince Verpelét. A Varsányi Pince bemutatkozó oldala. Boraink: Verpeléti Muskotály, Debrői Hárslevelű. Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

 

Mentés