Számtalan táplálkozási trend bukkan fel nap mint nap, némelyik egészséges, de több egyenesen ártalmas is. Az alábbiakat érdemes fogyasztani, mert egyszerűek, hasznuk természetességükben rejlik.

Magvak, diófélék

Régóta ismert, hogy a diófélék fogyasztása egészséges, hasonlóképpen a különféle olajos magvak is: a tökmag, kendermag, lenmag, szezám- és napraforgómag. Tele vannak antioxidánsokkal, ásványi anyagokkal, rostokkal és fehérjékkel. Értékessé teszi a magvakat az is, hogy változatosan fogyaszthatók: őrölve turmixba, összetörve salátára, süteményekre szórva.

Csírázott magvak

A magcsíra minden fontos tápanyagot tartalmaz, ami az új növény kifejlődéséhez szükséges, nem csoda, hogy fogyasztása is kívánatos. A csírázáshoz enzimek szükségesek, hogy a fejlődő növény fel tudja dolgozni a keményítőt, így az emberi szervezet számára is könnyebben emészthető.

Tej helyett

Sokan kevesebb tejterméket fogyasztanak, melyeket inkább növényi származékokkal helyettesítenek. Ilyenek a kókusztej, a mandulatej vagy a szójatej, de készítenek tejet kender- és lenmagból, zabból és rizsből is.

Dúsított élelmiszerek

Számos élelmiszert dúsítanak aminosavakkal, vitaminokkal. Fogyasszuk inkább a természet ajándékait, ilyenek a cékla, az áfonya, a vadmeggy, a paradicsom és a keserű csokoládé.

Szokatlan kombinációk

Divatos lett a gyümölcsturmixhoz spenótot vagy kelt hozzáadni, és a kreativitásnak nincs határa. Gondoljunk csak a répatortára, paradicsomfagylaltra, padlizsános kekszre, spenótos brownie-ra, de ide sorolhatjuk a chilis vagy wasabis csokoládét is.

Forrás: Health




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés