Hírek, programok
Borászat
Vengéglátóhelyek
Gasztronómia
Kulinária
Receptek
Gasztronómiai fesztiválok
Idegenforgalmi adatbázis
Jeles ünnepeink
Videók
Bor és környéke
Vendéglátó marketing
Oldaltérkép
 
 
 Facebook Twitter email

 

 

Kérjük támogassa oldalunkat!

Ha tetszik és hasznosnak ítéli oldalunkat, valamint rendelkezik PayPal számlával, kérjük támogasson bennünket 1000 Ft-tal!


Köszönjük!

Cimkefelhő

by Zaragoza Online

Kétszázhúsz borászat a Budavári Borfesztiválon PDF Nyomtat Email
Kétszázhúsz borászat a Budavári Borfesztiválon - 5.0 out of 5 based on 1 vote
( 1 Vote )
Írta: Horváth Zoltán   
2015 szeptember 09., szerda 14:24

Kétszázhúsz borászat a Budavári Borfesztiválon
Tizenöt ország 220 borászata több mint 5000 féle bort kínál a 24. Budavári Borfesztiválon, amelyen koncertek, szüreti felvonulás, borkvíz és tematikus kóstolóútvonalak is várják a közönséget szerdától vasárnapig a budai Vár teraszain.

Forrás: turizmus.com

Magyarország legnagyobb borszakmai rendezvényén a magyar borászok színe-java kínálja kóstolásra legszebb borait, de a hazai tételek mellett számos külföldi borral is találkozhat a közönség - közölték az MTI-vel a szervezők, hozzátéve, hogy a kínálatban ott lesznek a magyarországi és a rangos nemzetközi versenyeken érmeket, díjakat nyert borok és készítőik, akik szívesen beszélgetnek a borkedvelőkkel.

Mint kiemelték, az idei Borfesztivál a játékosság jegyében zajlik, hiszen a látogatók kvízjátékok segítségével tesztelhetik boros tudásukat, részt vehetnek az Év Fesztiválbora szavazáson, ajánlott útvonalak segítségével felfedezhetik a magyar szőlőfajtákból készült borokat és értékes nyereményekkel gazdagodhatnak.
Pár Borpár címmel tartanak szerdán és csütörtökön szakmai kóstoló délutánokat, melyeken az előre meghirdetett borpárok kóstoltatásával a borászok szakmai érdekességeket mutatnak meg.

A Taste of Hungary elnevezésű szakmai programmal - szigorúan válogatott tételeken keresztül - a magyar borok sokszínűségére, a helyi szőlőfajták és hazai borstílusok sajátosságaira hívják fel a figyelmet. A rendezvényen kiállító 220 borászat az ország összes termőhelyét és szinte összes szőlőfajtáját lefedi, ebben a kínálatban segítenek eligazodni a tematikusan kialakított kóstoló útvonalak, melyeken keresztül a hazai szőlőfajtákból készített borokat és különlegességeket ismerhetik meg a vendégek.

A Fesztiválszínpadon szerdától szombatig koncertet ad mások mellett a Maszkura és a Tücsökraj, a Cimbaliband, Herczku Ági és a Banda, a Sárik Péter Trió és Micheller, valamint a Group'N'Swing, majd az utolsó napon a népzenéé és a néptáncé lesz a főszerep: fellép a Kertész Táncegylet, a Lippentő Táncegyüttes, a Gödöllő Táncegyüttes, az este zárásaként pedig Pál István Szalonna és Bandája ad koncertet.

A budai Vár utcáin vasárnap 13 órától szüreti felvonulás csatlakozik a népzenei programhoz. A menetet a borrégiókból érkező, egyedi népviseletben pompázó néptánc- és hagyományőrző együttesek, Magyarország borvidékeinek elöljárói, borrendjeinek, borbarát egyesületeinek tagjai alkotják.

A hagyományos jótékonysági borárverésen befolyó összeget idén a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a fogyatékossággal élő, megváltozott munkaképességű emberek munkahelyteremtésére fordítja.

A borfesztivál a kisgyermekes családokat szombaton és vasárnap 12-18 óra között kézműves foglalkozással várja az Oroszlános udvarban. A környezettudatosság jegyében a foglalkozások középpontjában a parafa dugók úrjrafelhasználása áll, a gyermekek különböző játékokat, ajándékokat és díszeket készíthetnek, de lesz ingyenes arcfestés is.

A Borfesztiválon idén is lesz ingyenes internet, amelyen keresztül a rendezvény honlapjának (www.aborfesztival.hu) mobilra optimalizált változata is elérhető, így a látogatók könnyedén elérhetik a rendezvény térképét, a kiállítók adatait, elérhetőségeit, a színpadi műsorokat és más fontos információkat.
Kétszázhúsz borászat a Budavári Borfesztiválon
 

További cikkek a Hírek kategóriából

Badacsony, a Gasztrohegy 28 november 2018

Divat az újbor 13 november 2018

Magyarok sütik a legjobb brit kenyeret 06 november 2018

Új trend: alkoholmentes bárok 05 november 2018

Libadalom a Gasztrosétányon 31 október 2018

Felújítják a világ leghíresebb halpiacát 24 október 2018

Már lehet asztalt foglalni a víz alatti étteremben 24 október 2018

Imádják a magyar bort a külföldi turisták 15 október 2018

A piac konyhája és a konyhák piaca 01 október 2018

A legjobb New York-i street food 26 szeptember 2018

Antal Pincészet Baja - Antalvin Kft.

Barátcsuha Borház Balatonakali, Nagy Imre borász. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Olaszrizling, Rajnai rizling, Szűrkebarát, Muskat ottonel, Rose, Merlot

Béla Borászat Imrehegy. A Béla Borászat minőségi palackozott borai: Riesling, Olaszrizling, Nektár, Cserszegi Fuszeres, Cabernet Cuvée, Kékfrankos, Pinot Noir - Kékfrankos Rose

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Varsányi Pince Verpelét. A Varsányi Pince bemutatkozó oldala. Boraink: Verpeléti Muskotály, Debrői Hárslevelű. Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

 

Mentés