Bezár


Időzóna Hírlevél


e-mail cím:
név:
  

A hírlevelünkre feliratkozókat rendszeresen tájékoztatjuk az óravilág híreiről és az Időzóna Óraszalon újdonságairól, akcióiról.

HA TETSZIK OLDALUNK, KÉRJÜK AJÁNLJA ISMERŐSEINEK!

 
 
Web L T

Neves Óra márkák története

A Zevekker Óraszalon támogatásával

Zvekker

Látogassa meg a Zvekker Óraszalon webáruházát!

 

CITIZEN - az óra márka története

 

Karórák

Adidas karóra Casio karóra Cool Watch karóra Diesel karóra DKNY karóra
Guess karóra Fossil karóra Lorus karóra Timex StyleWatch karóra Pulsar karóra
Madison karóra Nautica karóra Police karóra Swatch karóra Flik Flak karóra
Fila karóra Timberland karóra Lacoste karóra    

 

Divatékszerek

Fossil divatékszer Guess divatékszer Guess divatékszer Police divatékszer DKNY divatékszer

 

Faliórák

Lorus falióra Seiko falióra Marion falióra Citizen falióra Kienzle falióra
Astron falióra        

 

Ruházat

Replay ruha Yellow cab ruha      

 

CITIZEN

CitizenAz '50-es évek elején két japán óramárka robbant be a világ órakereskedelmébe, az egyik a Seiko volt, a másik a Citizen. Ez a két márka fej-fej mellett haladt egészen addig, amíg a Citizen egy óriási választékkal, közel ezer modellel, és egy 20 %-kal kedvezőbb árral meglepte a vásárló közönséget. Ez a két dolog gyakorlatilag a Citizen sikerének az alapkulcsa. Ennek a két japán óramárkának a megjelenése gyakorlatilag romokba döntötte a svájci óraipart. Egészen a '80-as évek elejéig tartott ez az egyeduralom. Mi is okozhatta ezt a hatalmas törést a svájci óragyártóknak? Az eddig hagyományos szerkezettel, felhúzóval és automata szerkezettel működő svájci óráknak mind az előállítása, mind az anyagi igénye nagyon magas volt. Ezáltal a késztermék ára is egy magas árszínvonalat ütött meg.
A Citizen óramárkának a neve is takarja, a Citizen, mint polgárt jelent. Az volt a céljuk, hogy minden polgár számára elérhető legyen. Ez egy nagyon jó ötletnek bizonyult, mert így óriási vevőkört tudtak kialakítani.
Mind amellett, hogy az órák nagyon olcsók voltak, a minőségük meglepően jó volt. Ezek egy nagyon precíz, megbízható szerkezetek voltak, tetszetős külsővel és rendkívül alacsony áron.
CitizenA Citizen modellpalettája közel ezer órából áll. Ebben megtalálhatjuk a könnyű, műanyag, sportos nyári órákat, egészen a drága, kis strasszokkal, brill-, zafírkövekkel kirakott női ékszerórákig. Mégis a legkedveltebbek és a mindenki számára legismertebbek a titánium tokos órák, melyek egy szürke színűek, az acélnál sokkal könnyebb, mégis ugyanolyan erős anyagot képeznek. Elsősorban a repülőgépgyártásban, és az űrhajózásnál használták, onnan vette át a Citizen, hatalmas sikerrel. A titániumnak az egyik legfontosabb tulajdonsága az említettek mellett az antiallergén hatás. Azok, akik fémre, nikkelre allaergásak hordhatják bátran, semmilyen allergiás tünetet nem eredményez.
A titánium mellett természetesen a nemesacél tokokkal és csatokkal felszerelt órák is megtalálhatók. A Citizen annak ellenére, hogy egy polgári órának indult, vannak exkluzív darabjai, melyek árban is megjelennek, tehát itt is találhatunk több százezer forintos karórát. Ezek a nagyságrendek inkább a búváróráknál jelentkeznek, itt is van 300, 500 és 1000 méter mélységig vízálló. A férfi órák mellett legalább ugyanilyen súlyt fektet a Citizen a női órákra. Ezek az órák a klasszikus formától egészen a napjainkban futó divatos modellekig mind megtalálhatók. A női modellcsaládok több részre oszlanak. A fiataloknak szólók, inkább extravagáns külsővel rendelkeznek, míg az idősebbeknek készültek inkább az ékszer jelleget követik, ahol brill kövekkel, zafírkövekkel díszítettek, és vannak a női sportórák, amelyek kimondottan a sportolóknak szól.
CitizenA Citizen másik világszabadalma az ekodrive technológia, mely az óra számlapján elhelyezett fénygyűjtő cellákat takar. Ezek a cellák a fény energiát elektromos energiává alakítják és az óra belsejében elhelyezett akkumulátorként működő kondenzátorba továbbítják ezt az energiát. Ennek az a jelentősége, hogy az órában soha nem kell elemet cserélni, bármilyen pici fényből elektromos energiát nyer. Igazából ez azok számára érdekes, akik tartanak attól, hogy egy-egy elemcsere után nem lesz vízálló az órájuk, vagy nincs lehetőségük szakszervizben elemet cseréltetni. Ennek az ekodrive technológiának az érdekessége, hogy 16-18 óra alatt képes feltölteni ezt a kis kondenzátort, és ezzel az egy feltöltéssel 100-120 napig működik. Nem csak a napenergiát tudja elektromos árammá hasznosítani, hanem bármilyen mesterséges fényből képes ugyanezt előállítani.
CitizenA Citizen órák igaz, hogy a kvarc szerkezettel robbantak be, és ezáltal nyertek óriási piacot a világban, de ők is térnek át a klasszikus automata szerkezetekre. Ezek a szerkezetek az óra hagyományára tekintenek vissza, melyben a retro stílus kerül előtérbe. Az automata szerkezeteik 21 kövesek, ami igen ritka még a svájci óráknál is.
A Citizen órák mindenki számára elérhetők, és mindenki megtalálja a saját ízlésvilágának megfelelő modellt. Az öt Időzóna Óraüzletből a három legfrekventáltabban tartjuk a Citizen teljes modellválasztékát. Mind amellett a Citizen országos szervízhálózatának tagjai vagyunk, amely elég komoly tisztelet a Citizen cégtől, mert négy vidéki cég kaphatta meg. Mindez azt jelzi, hogy a megfelelő műszerezettségünk mind a vízállóságra, mind a pontosságra, az elemcserékre egy nagyon komoly alkatrészellátással tudjuk azt elérni, hogy aki hozzánk betér akár nálunk, akár máshol vásárolt Citizen óráját a legrövidebb időn belül tudjuk szervizelni.  

Tovább a Zvekker Óraszalon honlapjára!

 

Linkek:

www.omega.ch
www.longines.com
www.tagheuer.com
www.doxawatches.com
www.tissot.ch
www.gucci.com
www.elysee-uhren.de
www.soehnle-uhren.de
www.breitling.com
www.zenith-watches.ch
www.epos.ch
www.frederique-constant.com
www.rolex.com
www.ulysse-nardin.com
www.iwc.ch
www.swatch.com
www.hermle-clocks.com

 

Az oldal tetejére

 

 InterStat.hu