Rozé Fesztivál 2016 Villány

Rozé Fesztivál 2016 Villány - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Rozé Fesztivál 2016 Villány

Időpont: 2016. július 15 - 16.

Rozé Fesztivál 2016 Villány

Rozé színbe öltözik Villány július 15-16-án, hogy az országban egyedülálló módon ünnepelje a rozé borokat. A borvidéken ötödik alkalommal rendezik meg a népszerű Rozé Fesztivált, amely az ország egyik legvidámabb és legszínesebb borfesztiválja. A rendezvény fénypontja – a koncertek, gasztronómiai- és sportprogramok mellett – kétség kívül a RozéMaraton, ahol a jelentkezők karneváli hangulatban a rozé színét idéző ruhadarabokban, rozé fröccs frissítők kíséretében futják végig a 3 km-es távot.

Rozé Fesztivál Villányban

Időpont: 2016. július 15-16.

Ha a könnyed, illatos, friss, szomjoltó borokra és igazi rózsaszín karneváli hangulatra vágyunk, akkor július 15-16-án a villányi Rozé Fesztiválon a helyünk. A 2011. óta a villányi önkormányzat szervezésében és 22 borászat részvételével megrendezésre kerülő ingyenes fesztivál a rozé bor karakteréhez illeszkedő fiatalos, lendületes programokat kínál a nyár derekán a bor városába érkezőknek.

A fesztivál helyszínéül a 2012-ben épült, közel 12 ezer főt befogadni tudó Villányi Rendezvénytér és Fogadóépület szolgál, ahol a minőségi koncerteken kívül a látványos RozéMaraton futóverseny is fokozza a karneváli hangulatot. A már jól ismert jelmezes verseny július 16-án, szombaton 16.30 órakor rajtol a megszokott 3 km-es távon, ahol kongás, zenés felvonulás kíséretében mérhetik össze gyorsaságukat az indulók. Itt nemcsak a sportteljesítménnyel lehet nyerni: a rózsaszín jelmezben induló versenyzőkre a futást követően Rozé szépségverseny is vár, ahol a legeredetibb, legrozésabb jelmezeket viselők között értékes nyereményeket és villányi rozéválogatást sorsolnak ki. Az útvonal teljesítése természetesen idén sem elegendő feltétele a díjazásnak, az futóknak 3 kijelölt ponton rozéfröccs vagy (a kisebbeknek) málnaszörp frissítőket is el kell fogyasztaniuk ahhoz, hogy versenyben maradjanak.

2016 a „Gasztroélmények Éve” Magyarországon. A név nem csupán szóösszetétel, immár védjegy és minőségi garancia is egyben. A „Gasztroélmények Éve” logó garanciát jelent arra, hogy a logót kiérdemlő események biztosan minőségi ételekkel, programokkal és szolgáltatásokkal várják a közönséget.  Idén pedig nem más, mint Villányi Rozé Fesztivál büszkélkedhet ezzel a címmel.

  • A Rozé Fesztivál főbb eseményei:

22 borászat – a legfrissebb rozé borok – gasztronómiai élmények – karneváli hangulat – gyerekprogramok – vetélkedők – sportprogramok

2016. július 15. (péntek)

19.00 Funktomas
Pécs 2012-es évjáratú funky-zenekara, amely eredetileg a városi zenészek régi motorosaiból alakult –ám azóta már több tagváltáson is átesett, így jelenleg a fiatalabb generáció is képviselteti magát benne. A repertoárban a következő zenekarok, előadók dalait idézik meg: Jamiroquai, Gio Bacio, The Doobie Brothers, Wild Cherry, The Brand New Heavies, Lenny Kravitz, a Black Crowes, Red Hot Chilli Peppers, Electro Deluxe és Stevie Wonder – amíg a közönség minden tagját teljesen át nem járja a funky életérzés.

21.00 Honeybeast
Érzelmes extrémitás, kiszakadó lélek és józan racionalitás, akár egy szál gitáron is előadható dalok és végsőkig kidolgozott hangszerelés; tábortűz-romantika és nadrágszár-lobogtató basszus, vonósnégyes és kifacsart elektronika, finom irónia, metsző szarkazmus és mély emberi drámák a szövegekben – ez a Honeybeast.

23.00 Intermezzo Latin Club
Lüktető ritmusok, vérpezsdítő dallamok, LATIN FIESTA! A zenekar a latin zene utazó nagykövete. Stílusukban a latin pop, latin rock és ska zenét ötvözik. Koncertjükön lüktető ritmusokon, vérpezsdítő dallamokon keresztül élheti át a közönség azt a bizonyos latinos életérzést.

2016. július 16. (szombat)

10.00-18.00 Népi játszóház
Vesszőkosaras körhinta, fajátékok, csigafuttatás, lépegetők és gólyalábazás mellett logikai és ügyességi játékok, sőt igazi lovagi torna is várja a kicsiket és nagyokat egyaránt.

16:00 RozéMaraton – Bemelegítés
A futóverseny előtti közös bemelegítés Csuka-Maul Anikóval, az Xfight Team edzőjével, a hangulatfelelősök pedig SolymiConga és DJ Duly.  

16.30 RozéMaraton – 1000 hosszúlépés Villányban
A rózsaszín futóverseny során a 3 km-es távon fröccs és málnaszörp frissítők várják a résztvevőket, akik zenés, kongás felvezetéssel, igazi karneváli hangulatban futhatják végig a távot.
(Részletek a versenyfelhívásban.).

17.00 Rozé Szépségverseny
A futóversenyen indulók legötletesebb jelmezeinek és kiegészítőinek színpadi zsűrizése.
A nyilvános jelmezmustra 15.30-kor kezdődik.

20.00 ByeAlex és a Slepp
A ByeAlex és a Slepp együttes frontembere Márta Alex hírnevét annak köszönheti, hogy 2013-ban részt vett az Eurovíziós Dalfesztiválon. Az énekes 10. helyezést ért el a „Kedvesem” című dalával, ezzel elnyerte 2013-ban „Az év hazai felfedezettje” díjat. A fiatal tehetség ezt követően együttest alapított "ByeAlex és a Slepp" néven.

22.00 Intim Torna Illegál
Hat éve legálisan cirkuszolnak ezek a tornacipős hipnötizőr királyok, akik egy egész országot tanítottak meg arra, mi mindenért kell lyukat vágni a kádba. Akik örökké őrzik az emlékeket a mennyország kapujában, mert mindenkinek igaza van. Örömzenéjük határozottan rak fészket a köztudatba, jellegzetes hangzásuk, befogadhatóan mély üzeneteik, közvetlen stílusuk hazánk egyik legkedveltebb zenekarává tette őket.

23.30 DJ Creenshaw

VERSENYFELHÍVÁS

1000 Hosszúlépés Villányban - JELMEZES FUTÓVERSENY

2016. július 16-án, a Rozé Fesztivál második napján kerül megrendezésre a Villányi RozéMaraton címet viselő jelmezes futóverseny. A vetélkedőn a résztvevők karneváli hangulatban, rozé fröccs és málnaszörp frissítők kíséretében futhatják végig a távot. A versenyen nem csak a gyorsaságot, hanem a kreativitást is díjazzák a szervezők, ugyanis a legötletesebb jelmezek viselői értékes nyereményekkel és villányi rozéválogatással lehetnek gazdagabbak.

Időpont: 2016. július 16. szombat
Helyszín: Villányi Rendezvénytér

Nevezés:
Online: július 15. 10.00 óráig (http://www.villanyiborfesztival.hu/roze/rozemaraton/)
A helyszínen: július 16-án a Villányi Rendezvénytéren, a RozéMaraton regisztrációs pavilonjában 10.00 – 16.00 óra között
Közös bemelegítés: 16:00
Rajt: 16.30
Táv: 3 km
Kategóriák: női, férfi, gyermek
A részvétel feltétele: minimum 1db rózsaszín ruhadarab vagy kiegészítő viselése.

Díjak:
A leggyorsabb futó női és férfi kategóriában
1. helyezett – 2 fő részére borkóstolóval egybekötött vendégéjszaka a Diófa Panzióban – Gere Tamás & Zsolt Pincészete jóvoltából, 12 palack villányi rozéválogatás, 2 fő részére belépő a Vörösbor Fesztiválra.
2. helyezett – 2 fő részére borkóstoló a Gere Attila Pincészete (női 2. hely) illetve Bock Pince (férfi 2. hely) jóvoltából, 6 palack villányi rozéválogatás, 2 fő részére belépő a Vörösbor Fesztiválra.
3. helyezett – 3 palack villányi rozéválogatás, 2 fő részére belépő a Vörösbor Fesztiválra.

Különdíj
Annak a „Legrozébb” egyéni indulónak jár, aki a legmókásabb jelmezt és a legtöbb rózsaszín ruhadarabot és kiegészítőt viseli – Egy különleges villányi borkóstoló 2 fő részére Günzer Tamás pincészetében, 3 palack villányi rozéválogatás, 2 fő részére belépő a Vörösbor Fesztiválra.
14 év alatti gyermek kategóriában
1. helyezett – családi belépő a bikali Élménybirtokra, 2 fő részére belépő a Pécsi Állatkert és Akvárium-Terráriumba, 1 db nagyméretű pizza a villányi Vitényi Pizzériában.
2. helyezett – családi belépő a Siklósi termálfürdőbe, 1 db nagyméretű pizza a villányi Vitényi Pizzériában, ajándékcsomag.
3. helyezett – 2 fő részére belépő a Pécsi Állatkert és Akvárium-Terráriumba, ajándékcsomag.

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés