A Budapesti Tavaszi Vásár idén is gazdag programkínálattal csábítja az érdeklődőket a belváros szívébe, a Vörösmarty térre. A március 25-től április 24-ig tartó rendezvénysorozat elsődleges célja, hogy kulturális programkínálata mellett gasztronómiai választékával is minőségi szórakozást nyújtson.

Idén a BFTK által megrendezett vásárban, a Vörösmarty téren, főként a polgári és a paraszti konyha kerül terítékre, valamint számos látványos fogásra is számíthatnak az érdeklődők. Lehet kóstolni melegen füstölt lazacot, malacburgert, kakastöke-pörköltet, sörben pácolt süldőmalacot, káposztalevélen sült burgonyás cipót, rozmaringos báránygerincet, kacsahússal töltött káposztát, de a faszénen sült pisztráng, a sparherten sült lepény, a lángos és a házi hagymalekvár is megízlelhető a vásárban.

A Vörösmarty téren is megjelenő, és a vásári sokasághoz kötődően a legősibb street food egyben minden idők legdemokratikusabb gasztronómiája is. A street food története hazánkban éppúgy a sokasághoz kötődik, ahogy bárhol másutt is a világon. A búcsúban, nyüzsgő vásári forgatagban, nagyvárosban, fesztiválokon, ott ahol éhes, vagy éppen csak szórakozó, szabadidejét töltő közönséggel találkozhatunk, hamar rábukkanhatunk az utcai ételekre is. És nincs ez másként áprilisban a Vörösmarty téren sem.

A Budapesti Tavaszi Vásárról bővebben: https://budapestinfo.hu/hu/tavaszi-vasar.html

Forrás: turizmus.com




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés